Sağlık-Sen: Sınav takvimi açıklanmalı!

Sağlık-Sen, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmelik değişikliğine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Sağlık Bakanlığı personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliğine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılması üzerine, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı takviminin açıklanması gerektiği belirtildi. İşte detaylar...

Sağlık-Sen: Sınav takvimi açıklanmalı!
31 Mart 2017 Cuma 11:57

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) bugün yayımlanan yönetmelik değişikliğine ilişkin açıklama yaptı. Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 31 Mart 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu yönetmelik değişikliğinin yayımlanması üzerine açıklama yapan Sağlık-Sen, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı takviminin açıklanması gerektiğini kaydetti.

Sağlık-Sen tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gerçekleştirilen bu değişiklikle, Sağlık Bakanlığı’nın Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınav yönetmeliği, Çerçeve Yönetmeliğe uyumlu hale getirildi. Dikkat çeken değişiklik ise; yazılı sınav barajının 60 puana düşürülmesi, mülakat şartı getirilmesi oldu.

Sağlık Bakanlığı; çerçeve yönetmelikte yapılan değişiklik sebebiyle iptal ettiği Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nın takvimini, bu değişiklik sonrası en kısa sürede açıklamalı ve sağlık çalışanlarının beklentisini karşılamalıdır."

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.

31 Mart 2017 tarihli ve 30024 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.