Memiş: Yıpranma Payı hakkaniyetli bir şekilde verilmeli

Yıpranma payının tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde gerçekleşmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Metin Memiş, “Yıpranma payı sağlık çalışanlarının tamamına hakkaniyetli bir şekilde verilmelidir.Bütün sağlık çalışanlarının 5 yıllık hizmetine bir yıl yıpranma payı sözü aldık. Bunun dışındaki hiçbir çalışmayı kabul etmeyiz” dedi.

Memiş: Yıpranma Payı hakkaniyetli bir şekilde verilmeli
23 Şubat 2018 Cuma 15:48

Yıpranma payının tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde gerçekleşmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Metin Memiş, “Yıpranma payı sağlık çalışanlarının tamamına hakkaniyetli bir şekilde verilmelidir.Bütün sağlık çalışanlarının 5 yıllık hizmetine bir yıl yıpranma payı sözü aldık. Bunun dışındaki hiçbir çalışmayı kabul etmeyiz” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık-Sen Tunceli Subesi tarafından düzenlenen ''Sağlık Çalışanları Buluşması' programına ve İl Divan toplantısına katıldı. Programa Genel Başkan Yardımcıları Himmet Bayar ve Abdülaziz Aslan da katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Metin Memiş, gündemdeki konuları değerlendirdi. Yıpranma payının tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde gerçekleşmesi için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Memiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık çalışanlarına verdiği sözün ardından yıpranma payının yasal düzenleme sürecinin mecliste başlamak üzere olduğunu ifade etti. “Yıpranma payı sağlık çalışanlarının tamamına hakkaniyetli bir şekilde verilmelidir” diyen Memiş, “Bütün sağlık çalışanlarının 5 yıllık hizmetine bir yıl yıpranma payı sözü aldık. Bunun dışındaki hiçbir çalışmayı kabul etmeyiz” dedi.

''Sağlık çalışanlarının iş yükü Avrupa standartlarına çekilmeli''

Döner sermaye sisteminin yamalı bohça haline geldiğini söyleyen Metin Memiş, “Döner sermaye sistemindeki adaletsizliğin giderilmesi gerek. Tüm sağlık çalışanlarını memnun edecek bir sistem getirilerek kanayan bu yara tedavi edilmelidir” şeklinde konuştu. Sağlık çalışanlarının istihdam yetersizliği nedeniyle gereğinden fazla iş yüküne maruz kaldığını belirten Memiş, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan ve bu yıl içerisinde gerçekleşecek 55 bin atamanın son yıllarda gerçekleşen en büyük alım olduğunu ifade etti. Bu atamayla birlikte sağlık çalışanlarının sırtındaki iş yükünün azalacağını söyleyen Memiş, bu şekilde atamaların önümüzdeki yıllarda da devam etmesi gerektiğini dile getirdi. Memiş, gerçekleşecek atamalarla birlikte sağlık çalışanlarının iş yükünün Avrupa standartlarına çekilmesi gerektiğini belirtti. 

Terörün sınırımızdan temizlenmesi için Zeytin Dalı Harekatının önemine vurgu yapan Metin Memiş, kahraman Türk Askerinin Afrin’de destan yazdığını belirtti. İçimizdeki hainlerin ve dış mihrakların Türkiye ve TSK’ya yaptığı saldırılara karşı devletimizin yanında yer almamız gerektiğini söyleyen Memiş, sağlık çalışanlarının sınır bölgesinde büyük bir özveri ile çalıştıklarını ifade etti. Özellikle Kilis’e gerçekleştirdiği ziyarette sağlık çalışanlarının büyük bir gayret ile hizmet verdiğine şahit olduğunu aktaran Memiş, “Vatan sever sağlık çalışanları her an ülkesine hizmet vermeye hazır” dedi.  Afrin Şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyen Memiş, Gazilerimize de acil şifalar dileyerek sözlerini noktaladı.

''Çözüm odaklı sendikacılık faaliyetleri yürütüyoruz''

Tunceli Şube Başkanı Özgür Kırmızıtaş ise konuşmasında, Tunceli’de sağlık çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini he zaman takip ettiklerini belirterek, çözüm odaklı sendikacılık faaliyetleri yürüttüklerini ifade etti. Sağlık-Sen ailesini Tunceli’de en iyi şekilde temsil ettiklerini vurgulayan Kırmızıtaş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının dertleriyle dertlendiklerini dile getirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.