KPDK sona erdi- Bakan süre verdi

2016 yılı ikinci KPDK toplantısında ÇSGB Mehmet Müezzinoğlu, Memur-Sen’in KPDK masasına taşıdığı, KİT personelinin beklediği 3 konu üzerinde çalışma yapılarak Aralık ayı içerisinde sonuçlandırılacağını söyledi.

KPDK sona erdi- Bakan süre verdi
29 Kasım 2016 Salı 17:36

Memur-Sen ve Kamu İşvereni arasında imzalanan 3. Dönem Toplu Sözleşmenin kamu görevlilerinin geneline yönelik bölümünde yer alan ve üzerinde yapılacak çalışmalar sonucunda karar verilmesi öngörülen 3 konu Aralık ayı içerisinde sonuçlandırılacak.

Bu kapsamda; “KİT’lerde görev yapan sözleşmeli personelin temel ücretleri”, “KİT’lerde sözleşmeli personelin yıllık izinleri başlıklı 39. ve 41. Maddeleri” ve “Toplu Sözleşmenin Ulaştırma Hizmet Koluna ilişkin ilgili bölümünün 12. maddesindeki havacılık tazminatı başlıklı maddenin” gereklerinin en geç Aralık ayı içerisinde sonuçlandırılacağı ÇSGB Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından KPDK’da ifade edildi. Ayrıca toplantıda, Bursa’da yapılan Kamu Personeli Çalıştayı sonucu da DPB tarafından paylaşıldı.   

Buna göre 3. Dönem Toplu Sözleşmenin çalışma konuları arasında bulunan bu 3 konunun karara bağlanmasıyla birlikte;

A) KİT’lerde sözleşmeli personelin ücret gruplarının 5’ten 3’e düşürülmesi,
B) KİT’lerdeki sözleşmeli personelin yılık izinlerinin bir sonraki yıla devri,
C) DHMİ personeline ödenen havacılık tazminatının oranın artırılması, yönündeki Memur-Sen’in teklifleri; 3. Dönem Toplu Sözleşmenin ilgili hükümleri doğrulusunda yapılan çalışmalar dikkate alınarak sonuçlandırılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.