Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan İsmet Yılmaz'a 'hayırlı olsun' ziyareti

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Ali Yalçın, İsmet Yılmaz ile eğitim sistemi, öğretmen istihdamı gibi konular hakkında konuştu.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan İsmet Yılmaz'a 'hayırlı olsun' ziyareti
11 Haziran 2016 Cumartesi 12:45

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,  65. Hükümetin Milli Eğitim Bakanı olan İsmet Yılmaz'a "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a yapılan ziyarete, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkanyardımcıları Ramazan Çakırcı, Mithat Sevin, Şükrü Kolukısa, Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum isimleride Ali Yalçın'a eşlik etti. MEB Bakanı İsmet Yılmaz ile görüşen Ali Yalçın, eğitim sistemi, öğretmen ihtiyacı, yeni müfredat ile ilgili konulardan bahsetti.

İsmet Yılmaz ile görüşme gerçekleştiren Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, çabalarının ve mücadelelerin eğitim çalışanlarının sorunlarını en aza indirmek olduğunu ifade ederek, sorunlardan beslenen değil, sorunlardan çözüm üreten bir sendika olduklarını ifade etti. Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını belirten Ali Yalçın, eğitim kolunun genel yetkili sendikası oldukarını dile getirdi. 

Öğretmen İstihdamı

Öğretmen istihdamının önemine vurgu yapan Ali Yalçın,  "Öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla, zorunlu hizmet bölgelerinde istihdam edilen öğretmenlere, illerin veya yerleşim yerlerinin sosyal, ekonomik, kültürel ve ulaşım imkânları dikkate alınarak kalkınmada öncelikli hizmet tazminatı verilmesi amacıyla ilgili mevzuatlarında gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Bu tür uygulamalar, hem bölgenin eğitim çalışanı açığının kapatılması hem de bölgenin zorluğuna göre eğitim çalışanının yaşamış olduğu mağduriyetin giderilmesi bakımından elzemdir." şeklinde açıklamada bulundu.

Kılık-Kıyafet Serbestisi

Kamu Kurum ve Kuruluşlarındandaki Kılık-Kıyafet uygulamasının, darbe ürünü ve demokrasiye karşı olduğunu ifade eden Ali Yalçın, "Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı tüm kurum ve kuruluşlarda görev yapanlar, mesai saatleri içinde ve resmi görevlerinin ifasında, mevcut yönetmelik hükümlerine bağlı kalmaksızın, milletimizin değerlerine ve toplumca genel kabul görmüş esaslara göre kılık ve kıyafetlerini serbestçe seçebilmelidir. Bu konuda başlattığımız sivil itaatsizlik eylemi, talebimiz karşılanıncaya kadar devam edecek" dedi.

Ücretli öğretmenlik ve vekil öğretmenlik kaldırılmalıdır

4+4+4 Eğitim sisteminin başarılı olması için ücretli öğretmenlik veya vekil öğretmenlik gibi uygulamalara son verilmesi gerektiğini belirten Ali Yalçın, öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdamı yapılarak giderilmesi gerektiğini dile getirdi. Eğitim sisteminde tek tip insan yetiştirme uygulamasının ortadan kaldırılması gerektiğini söyleyen Ali Yalçın, müfredatın yenilenmesi süresince, ders kitaplarının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Ders kitaplarında bulunan ve milli-manevi değerlerimize aykırı, toplumsal yapımıza ters unsurların temizlenmesi gerektiğinide sözlerine ekledi.

Öğretmenin itibarı ve şiddet

Öğretmene yönelik şiddetin son zamanlarda daha da arttığını ifade eden Yalçın, "Öğretmenlerimizin mali ve sosyal hakları, özlük hakları ve çalışma şartları itibar ve saygıyı temsil edecek şekilde düzenlenmeli ve geliştirilmelidir. Öğretmenlerimize karşı şiddet, bugün okullarımıza yaygın bir sorun halini almıştır. Millî Eğitim Bakanlığı, eğitimcilere yönelik her saldırının sıkı takipçisi olmalıdır. Bakanlık, Hukuk Müşavirliği kanalıyla yargıya intikal etmiş davalarda kendi personelinin yanında olduğunu göstermeli, nerede duracağı belli olmayan bu şiddet olaylarının bir an önce son bulması için gereğini yapmalıdır" dedi.




 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.