Eğitim-Bir-Sen: Eğitimcilere yapılan şiddet cezasız kalmasın

Geçtiğimiz günlerde Zeytinburnu Cevizlibağ bölgesinde bulunan Mehmet İhsan Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde bir öğretmen ve bir öğrencinin minibüs şoförleri tarafından darp edildiği iddia edilen olaya karşı eğitimciler gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen: Eğitimcilere yapılan şiddet cezasız kalmasın
12 Kasım 2016 Cumartesi 17:19

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No’lu Şube yöneticileri ve üyeler, Cevizlibağ’da bulunan Mehmet İhsan Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde bir öğretmen ve bir öğrencinin minibüs şoförleri tarafından darp edilmesini protesto etti.

Şube Başkanı Ferhat Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Rıfat Kavak ve yönetimi, ilçe temsilcilik yönetimleri, Zeytinburnu İlçe Temsilcisi İsmail Çetinkaya ve temsilcilik yönetimi ile çok sayıda öğretmenin katıldığı eylemde, eğitim çalışanları, açtıkları “Eğitimcilere yapılan şiddet cezasız kalmasın” pankartlarıyla yetkilileri tedbir almaya davet etti.

Çok sayıda vatandaşın ve öğrencinin de destek verdiği eylemde konuşan Zeytinburnu İlçe Temsilcisi İsmail Çetinkaya, ilme, irfana, âlime ve arife hürmeti esas alan bir medeniyetin bakiyesi olan Türkiye’de eğitimcilere yönelik şiddet olaylarına her gün bir yenisinin eklediğine dikkat çekerek, “Bugün gelinen noktada, öğretmene saygı sorunu en temel meselelerimizden biri haline gelmiştir. Eğitim çalışanları Türkiye’nin dört bir yanında şiddet olaylarına maruz kalmaktadır. Bu durum bizleri derinden üzmekte ve geleceğe yönelik endişelerimizi daha da artırmaktadır” dedi.

Zeytinburnu ve Güngören ilçelerinde son bir ay içinde üç okulda eğitim çalışanlarının şiddete uğradığını kaydeden Çetinkaya, bütün uyarılara rağmen, bu kadar öğrenci yoğunluğunun olduğu bir bölgede gerekli trafik ve güvenlik tedbirlerinin alınmamasının, telafisi mümkün olmayacak sorunlara davetiye çıkardığını söyledi.

İsmail Çetinkaya, görevi başında veya görevinden dolayı şiddete uğrayan eğitim çalışanlarına şiddet uygulayanlara gerekli yasal düzenlemelerin acilen yapılması ve caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini ifade ederek, “Toplumsal sorun haline gelen şiddet gibi konularda ortak tavır geliştirmek ve çözüm bulmak, sorunların üstesinden gelinmesi için sorumluluk almak artık bir zorunluluktur. Herkes şunu bilmelidir ki, öğretmen asla sahipsiz değildir. Bütün gücümüzle arkadaşlarımızın yanında olacak ve arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız. Eğitim-Bir-Sen olarak, eğitim çalışanlarına ve öğrencimize uygulanan şiddeti kınıyor, yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyunu daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.