Eğitim Bir Sen Arnavutluk eğitim sendikası SPASH ile eğitim toplantısı gerçekleştirdi

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, emeğin ırkının, ideolojisinin ve cinsiyetinin olmadığına inandıklarını belirterek, “Bizim için, emekçinin hakkını korumak, tüm insanlığın hakkını korumak demektir. Eğitim-Bir-Sen, her türlü haksızlığa, şiddete, katliama, terörizme karşı sesini yükselten bir sivil toplum örgütüdür." dedi.

Eğitim Bir Sen Arnavutluk eğitim sendikası SPASH ile eğitim toplantısı gerçekleştirdi
27 Temmuz 2018 Cuma 18:15

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, emeğin ırkının, ideolojisinin ve cinsiyetinin olmadığına inandıklarını belirterek, “Bizim için, emekçinin hakkını korumak, tüm insanlığın hakkını korumak demektir. Eğitim-Bir-Sen, her türlü haksızlığa, şiddete, katliama, terörizme karşı sesini yükselten bir sivil toplum örgütüdür. Bu nedenle, sendikal bağlamda uluslararası dayanışmayı önemli bulmaktayız” dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Arnavutluk Bağımsız Eğitim Sendikası (SPASH), İstanbul/Küçükçekmece Öğretmenevi’nde “Ortak Eğitim Toplantısı” düzenledi.

SPASH’ın 50 kişilik yönetici kadrosu ile tecrübe paylaşımında bulunulan programa, Eğitim-Bir-Sen’in SPASH ile birlikte Türkiye-Arnavutluk kardeşliğini öne çıkarmak amacıyla Arnavutluk’taki ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlediği “Kardeşliğin Hikâyesi” konulu mektup yarışmasında ödül alan öğrenciler ve danışman öğretmenler de katıldı.

Programda bir konuşma yapan Genel Başkan Ali Yalçın, sendika olarak, 30 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında, çok sayıda eğitim sendikasının katılacağı “Uluslararası Küreselleşme, Eğitim ve Sendikalar” sempozyumu düzenleyeceklerini ifade ederek, “SPASH sempozyumumuzun katılımcılarından ve paydaşlarımızdan biridir. Bu dostluğumuz devam edecek. Eğitim-Bir-Sen, 426 bin 645 üyesiyle Türkiye’deki en büyük sendikadır. Bunun anlamı şudur: SPASH’ın güçlü bir partneri, güçlü bir kardeşi var burada. Bizim beraber çalışmamız, bundan sonra da karşılıklı projelendirdiğimiz faaliyetlerle devam edecektir. Sendika olarak, hem üyemiz hem ülkemiz hem de insanlık için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

SPASH ile iş birliğini daha da güçlendireceğiz

Küresel düzenin, emek hareketlerini zayıflatmak için toplumsal parçalanmayı tetikleyen ve dışlayıcı politikalar izlediğini kaydeden Yalçın, “Ancak Eğitim-Bir-Sen olarak bizler, emeğin ırkının, ideolojisinin ve cinsiyetinin olmadığına inanmaktayız. Bizim için, emekçinin hakkını korumak, tüm insanlığın hakkını korumak demektir. Eğitim-Bir-Sen, her türlü haksızlığa, şiddete, katliama, terörizme karşı sesini yükselten bir sivil toplum örgütüdür. Bu nedenle, sendikal bağlamda uluslararası dayanışmayı önemli bulmaktayız ve birçok ülkenin eğitim sendikalarıyla iş birliği içerisindeyiz. Bunlardan biri de SPASH’dir. SPASH ile iş birliğini daha da güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Adil bir sistem için hep birlikte mücadele etmeliyiz

Değerlere bağlı ve topluma hizmet edecek nesiller yetiştirmeleri gerektiğini dile getiren Yalçın, şöyle devam etti: “Ancak iş birliği ve dayanışma içerisinde bulunarak sorunlarımıza çözüm üretebilir ve bu adaletsiz dünya düzenine karşı adaletli bir dünya kurabiliriz. Emeğin örgütlü gücünü ulusal zeminlerle sınırlı tutarsak, küresel sermayenin karşısında direnemeyiz. Bu nedenle, herkesin sorumluluk alması ve mücadele etmesi gerekiyor. Emek örgütleri olarak, insan onuruna yakışır, adil bir sistem için hep birlikte mücadele etmeliyiz.”

Ortak sorunları tartışarak ortak çözümler bulmak ana hedefimizdir

Ortak eğitim toplantıları yapmanın, ortak sorunları tartışarak ortak çözümler bulmanın ana hedefleri olduğunun altını çizen Ali Yalçın, bu bağlamda, uluslararası düzeyde diğer emek örgütleriyle ilişkileri önemsediklerini, hedefe ulaşmak için yoğun çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek, “Birlik, bizi daima güçlü kılacaktır” dedi.

15 Temmuz 2016’da Türkiye’de kanlı bir darbe girişimi yaşandığına dikkat çeken Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “250 vatandaşımız şehit olurken, 2 binden fazla vatandaşımız yaralandı. Bu travmayı atlatmak kolay değildir. Ülkemizin hızlı bir şekilde normalleşmesi, demokratik normların her anlamda oturtulması bizler için hayati öneme sahiptir. Bu konuda, Arnavut kardeşlerimize, bizlerle sürekli ve samimi bir dayanışma içinde olmaları sebebiyle teşekkürlerimi sunuyorum. Arnavut kardeşlerimiz, kendi ülkelerindeki FETÖ’ye karşı teyakkuza geçmeli ve mücadele verilmelidir.”

SPASH Genel Başkanı Nevruz Kaptelli ise, Eğitim-Bir-Sen ile imzaladıkları iş birliği anlaşması çerçevesinde bir araya gelmeye, ortak çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini kaydetti.

Kaptelli, başta Genel Başkan Ali Yalçın olmak üzere, Eğitim-Bir-Sen yönetimine, sendikalar arası ilişkileri geliştirmeye yönelik çabaları için teşekkür etti.

Programa, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan yardımcıları Hasan Yalçın Yayla, Atilla Olçum, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Ferhat Öztürk ve İstanbul 5 No’lu Şube yöneticileri de katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.