Eğitim-Bir-Sen: Anaokullarında rehber öğretmen normuna yer verilmemesine dava açtık

Eğitim-Bir-Sen, anaokullarına rehberlik alanı öğretmen normu verilmemesi şeklindeki yönetmelik değişikliğindeki eksik düzenlemeye karşı dava açtı.

Eğitim-Bir-Sen: Anaokullarında rehber öğretmen normuna yer verilmemesine dava açtık
30 Kasım 2016 Çarşamba 15:35

Eğitim-Bir-Sen, anaokullarında ve özel eğitim anaokullarında rehberlik alanı öğretmen norm kadrosuna yer verilmemesine ilişkin eksik düzenlemenin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı.

Eğitim-Bir-Sen'in açtığı dava ile ilgili açıklaması ise şu şekilde;

''Eğitim-Bir-Sen olarak, anaokullarına rehberlik alanı öğretmen normu verilmemesi şeklindeki yönetmelik değişikliğindeki eksik düzenlemeye karşı dava açtık. 18.06.2014 tarihli ve 29034 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte, bağımsız anaokullarına rehber öğretmen normu verilmemişti. Söz konusu eksik düzenlemeye karşı dava açmıştık. Danıştay 16. Dairesi, söz konusu eksik düzenleme hakkında yürütmenin durdurulması kararı vermişti.

Norm kadro yönetmeliğinde bir kısım değişiklik getiren Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlan Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 25.11.2016 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanmış, ancak bu değişiklikte de dava konusu ettiğimiz ve yürütmesinin durdurulması kararına gerekçe yaptığımız hususta bir düzenlemenin yer almadığı görülmüştür. Diğer bir ifadeyle, yargı kararına rağmen Bakanlık, anaokullarına rehber öğretmen normu verilmesini sağlayacak bir düzenlemeyi hayata geçirmemiştir.

Bunun üzerine yönetmelik değişikliğinde anaokullarında ve özel eğitim anaokullarında rehberlik alanı öğretmen norm kadrosuna yer verilmemesine ilişkin eksik düzenlemenin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtık.''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Anaokulunda Rehber Öğretmen - 7 yıl önce
1. 0-6 yaş, bireyin zihinsel ve kişilik gelişiminin önemli bir bölümünün oluştuğu kritik bir yaş dilimidir. Bu dönemde çocuğun zihinsel, duygusal, sosyal ve bedensel gelişiminin dikkatli takibi ve desteklenmesi çocuğun sağlıklı bir birey olabilmesi için yapılabilecek en önemli görevdir. Daha ileri ki dönemlerde (ilkokul, ortaokul, lise) ortaya çıkan sorunların, çok daha erken yaşlarda yaşanan olumsuzluklardan kaynaklandığı göz önünde bulundurularak, öğrencilerin gelişimlerinin takibi, sorun teşkil eden noktalarda gerekli çalışmaların ve rehberliğin yapılması sorunun büyümeden ve kökleşmeden çözülmesini sağlayacaktır.
2. Koruyucu ve önleyici rehberlik hizmetlerinin problemlerin çözümünde ilk aşamada daha etkili olacağı, şiddet, ihmal ve istismar açısından rehber öğretmenin öneminin yadsınamayacağı, bu yaş grubunun daha fazla rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetine ihtiyacı olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.
3. Okulöncesi dönemde en önemli konulardan bir tanesi de aile eğit