Ali Yalçın: PKK'nın sırtını sıvazlayan AB ülkeleri Türkiye’ye nota vermeye çalışıyor

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, açılış konuşmasında tepki alan Avrupa Birliği (AB) açıklamasına yönelik sert konuştu.

Ali Yalçın: PKK'nın sırtını sıvazlayan AB ülkeleri Türkiye’ye nota vermeye çalışıyor
28 Kasım 2016 Pazartesi 13:02

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bayburt'taki hizmet bianasının açılışında konuşma yaptı. Özverili çalışmalarından dolayı sendika üyelerine teşekkürlerini ileten Ali Yalçın, ülkenin dönümüşüne katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.  

Örgütlü olarak yapılan çalışmalar sonucunda nitelikli sonuçlar ortaya çıkardıklarına değinen Ali Yalçın açılış konuşmasında şu sözleri söyledi: 

Sendikal hayatta destanlar yazdık

“Yaptığımız çalışmalar, sadece dar bir alana sıkışmış çalışmalar değil. Hizmet sendikacılığı diyerek, ücret sendikacılığının yanına bir paragraf açtık. Akademik zeminde rekabeti önemseyen erdemli bir sendikal anlayışla, sendikal hayatta destanlar yazdık. Sadece üyelerimize değil, ülkeye ve kadim medeniyetimize de kazandırdık. Bundan sonraki yolculuğumuz da bu güzergâhta seyredecektir. Memur-Sen, bu ülkede temel hak ve özgürlüklerin temini noktasında, yol açma, yol alma noktasında şimdiye kadar bedenini ortaya koymuş ve ülkenin dönüşümüne çok önemli ve anlamlı katkılarda bulunmuştur, bulunmaya da devam edecektir”

Şükürler olsun yüz akıyla 16 Temmuz’a çıktık

“Bediüzzaman’ın dediği gibi, üç tane biri alt alta koyup topladığınız zaman üç eder, ancak yan yana koyduğunuz zaman yüz on bir eder ve daha güçlü olmayı, daha heybetli olmayı simgeler. 28 Şubat postmodern darbesinde, bir milyon üyeyle alanlara çıkamamanın, bir milyon üyeyle meşru hükûmetin yanında duramamanın üzüntüsünü yaşamıştık. Eğer bir milyon üyemizle o gün var olsaydık, ülkenin seçilmiş hükümetini darbeyle indiremezlerdi. O gün yanlış yerde duranlara hesap sorarak bugünlere geldik. 15 Temmuz’da daha haince gelen darbeciler karşısında, olayın geliştiği ilk anlarda bunun işgal girişimi olduğunu ifade ederek ilk sesi verdik. Millet iradesinin yanında olduğumuzu bildirdik ve tüm teşkilatımıza ‘gün bugündür, zaman bu zamandır, haydi alanlara’ dedik ve 1 milyon üyemizi alanlara davet ettik. Şükürler olsun yüz akıyla 16 Temmuz’a çıktık”

AB, Türkiye'ye gündeme alarak kendi sorunlarını örtmeye çalışıyor

“AB kendi çöküntüsünü, iç tartışmalarını ve sıkıntısını gündemden düşürmek için Türkiye’yi gündemine alarak, kendi sorunlarını perdeleme yöntemini denemektedir”

“Brüksel’de çadır açanlara, bu millete meydan okuyanlara, sokaklarda kendilerini bombalarla patlatarak milletin canına kasteden ve bu ülkede şehit verilmesine neden olanların sırtını sıvazlayan AB ülkeleri Türkiye’ye nota vermeye, ayar vermeye çalışıyorlar akılları sıra”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.