Ali Yalçın: Hayır demek PKK’ya bayram yaptırmak, FETÖ’ye göbek arttırmak demektir

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” programı kapsamında Diyarbakır'a gitti. Ziyaretlerde de bulunan Yalçın, programda "Hayır demek PKK’ya bayram yaptırmak demektir, hayır demek FETÖ’ye göbek arttırmak demektir, hayır demek Hollanda’ya lokma döktürmek demektir. Onun için meseleyi görmek evet için çok çalışmak durumundayız." diye konuştu.

Ali Yalçın: Hayır demek PKK’ya bayram yaptırmak, FETÖ’ye göbek arttırmak demektir
30 Mart 2017 Perşembe 14:49

Diyarbakır'da devam eden “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” programına Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Aziz Aslan, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ümit Aydın, Kültür Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Nihat Nurbaki, Memur-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Yunus Memiş ve Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların şube başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. 

Referandumda 'evet' demeyi sorumluluk olarak gördüğünü söyleyen Yalçın şu açıklamalarda bulundu:

"Bu sürece duyarsız kalmak, inisiyatif almamak, bu süreçte rehavete kapılmak bu işe vakıf olmamak demektir. Onun için 'Tercih Evet' çalışmasında ter akıtmayı kendimize tarihin bize yüklediği bir sorumluluk olarak gördük. Diyarbakır çukurların vesayetini bitirmiş bir ildir. Diyarbakır 16 Nisan’da bu ülkede millet iradesi üstündeki vesayeti ilanihaye bitirecek en önemli güç merkezidir. Terörün çukurlarını kapatan Diyarbakır, 16 Nisan'da vesayet çukurlarının kapatılmasında da öncülük yapacak. Çocukları ve gençleri dağa kaçıran, silahla tanıştıran, terörün tetikçisi yapan PKK'nın kan tezgâhı, Diyarbakır’ın 16 Nisan'daki ‘Evet’leriyle yıkılacak.

Bu ülkede temel sorun kuruş sorunu değil duruş sorunudur

Bize 'siz bir emek örgütüsünüz, neden bu alana müdahil oluyorsunuz. Bu siyasi partilerin işi, bırakın partiler işine baksın, siz harcırahlarla ve döner sermayeyle uğraşın.' diyorlar. Bu Türkiye’deki sosyolojiyi bilmemek, dünyadaki sistematiği görememek ve Memur-Sen’in misyonunu anlayamamaktadır. Bu ülkede temel sorun kuruş sorunu değil duruş sorunudur.

Hayır demek...

Hayır demek PKK’ya bayram yaptırmak demektir, hayır demek FETÖ’ye göbek arttırmak demektir, hayır demek Hollanda’ya lokma döktürmek demektir. Onun için meseleyi görmek evet için çok çalışmak durumundayız."

Programa katılan Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Aziz Aslan da “O gün, sahaya inmiş ve milli iradeden yana bir tavır sergilemiştik. Hainlere hiçbir şekilde fırsat vermemiş, alanlarda meydanlarda hakkı haykırmıştık. 16 Nisan’a giden süreçte de bu tavrımızı sürdüreceğiz, tavrımızı milletten yana ortaya koyacağız” diye konuştu.

Memur-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Yunus Memiş ise konuşmasında Bediüzzaman’ın, “Üç tane biri alt alta koyarsanız, 3 yapar, ancak yan yana koyarsanız yüz on bir yapar” sözünü hatırlattı. Bu anlayışı şiar edindiklerini vurgulayan Memiş, Yeni Türkiye yolunda sorumluluk almaya biz de varız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.