Ali Yalçın: Biz 16 Nisan’da neye ‘evet’ dediysek 24 Haziran’da da ona ‘evet’ diyeceğiz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 24 Haziran seçimlerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Ali Yalçın: Biz 16 Nisan’da neye ‘evet’ dediysek 24 Haziran’da da ona ‘evet’ diyeceğiz
01 Haziran 2018 Cuma 14:07

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hem kamuya hemde 24 Haziran seçimlerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Tekirdağ’da düzenlenen “Yetkide İstikrar” iftar programında konuşan Yalçın ile birlitke milletvekilleri Ayşe Doğan, Mustafa Yel, İl Millî Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Cömertler, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile aileleri ve çok sayıda davetli iftara katıldı.

İstikrarsızlık dönemlerinin kamu görevlilerine kaybettirdiğine konuşmasında vurgu yapan Ali Yalçın “Kamu görevlileri sabit gelirlidir. Yani istikrar varsa kazandığının bir anlamı olur, istikrar yoksa kamu görevlilerinin cebi delinir ve kazandıkları kaybolur. Bu yüzden istikrar sağlanmalıdır. İstikrarsızlık dönemlerinde ülkemiz kayıkçı kavgalarıyla kaybetti ve bir arpa boyu yol almakta güçlük çekti. Ama istikrar dönemlerinde ülkemiz, milletimiz ve kamu görevlileri kazandı” dedi.

Memur-Sen’in kuruluş felsefesinin özelde üye, genelde ülke odaklı olduğunu ifade ederek, tarihsel süreçte Memur-Sen’in demokrasi adına üstlendiği rolün önemine dikkat çeken Yalçın konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu kapsamda sendikacılığı ideolojik zeminden çıkararak, küresel anlamda emek öncelikli bir hareket başlattık. Entelektüel sendikacılığın kurucuları olduk ve kurucu genel başkanımızın dediği gibi, ‘Türkümüz dünyayı kardeş bilendir, gökleri insanın ortak tarlası’ anlayışıyla hareket ettik, etmeye de devam ediyoruz”

Yalçın, ‘Yeni Türkiye’de kamu görevlilerinin standartlarının yükseltilmesi ve kamunun yeniden dizaynında ortak aklın işletilmesi gerektiğini dile getirdi. Değerlerine bağlı kalarak millî ve manevi gelişimde aktif rol aldıklarını dile getiren Yalçın, hak arayanların buluşma adresi, ülkemizin düşünen aklı, entelektüel duyarlılığın havzası ve zor zamanlardaki cesaretiyle hakta birleşmenin, toplumla bütünleşmenin merkezi olduklarını dile getirdi.

24 Haziran Seçimleri

Yalçın, “Evet deme nedenimiz belliydi. Ülkemizde 94 yıllık Cumhuriyet tecrübesinde 65 hükümet kuruldu. Yani ortalama 1 buçuk yılın altına bir hükümet düştü ve istikrarsız bir ülke, yönetsel istikrarı yakalamayan bir ülke fotoğrafı gösterdi. Biz işte bu yüzden, ‘bu ülke yönetsel istikrara kavuşmalı’ dedik. Onun için referandumda açıkça taraf olduk ve 350 merkezde çalışmalar yaparak referandumu omuzlayan kuruluşlardan olduk” diye konuştu. 

Memur-Sen olarak demokrasiye katkıda bulunmaya çalıştıklarını ve buna devam edeceklerinin altını çizen Yalçın, “Biz 16 Nisan’da neye ‘evet’ dediysek 24 Haziran’da da ona ‘evet’ diyeceğiz. Biz milletin değerleri ile kavga eden, milletin değerleri ile çatışan, milletle kavgalı olanlara değil, millet ile ihtilafı olanlara değil, milletle irtibatlı olanlara yöneleceğiz” diye konuştu.

Memur-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ferruh Topuz, ilde yetkili ve etkili olduklarını kaydederek, ‘zirveden yeni ufuklara’ demeye devam edeceklerini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.