Adana'da Öğretmene Bıçaklı Saldırı - Eğitim Bir-Sen'den Kınama Açıklaması

Adana'nın Yüreğir İlçesi Medine Müdafi Fahrettin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür yardımcısı İhsan Ağca, 83 gün devamsızlığı bulunan bir öğrenci tarafından bıçaklandı. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adana Şube , Başkan Mehmet Sezer öncülüğünde, olay ile ilgili okul önünde basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Mehmet Sezer, yaşanan olayı kınadı.

Adana'da Öğretmene Bıçaklı Saldırı - Eğitim Bir-Sen'den Kınama Açıklaması
05 Haziran 2017 Pazartesi 15:35

Adana'nın Yüreğir ilçesinde bulunan Medine Müdafi Fahrettin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı İhsan Ağca, öğrenci tarafından bıçaklanmıştı. 83 gün devamsızlık yapan örenci tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan Ağca'nın tedavisi devam ediyor. Adana Eğitim Bir-Sen yaşanan bu olay ile ilgili basın açıklaması yaptı. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer başkanlığında yapılan yazılı açıklamada, "Öğretmene şiddet olaylarını esefle kınıyor ve yeter artık diyerek Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlerin itibarını koruyacak acil önlemler almasını ve bazı bakanlıklarda olan duyarlılığı bekliyoruz." denildi.

2 Haziran 2017 Cuma günü öğrencisi tarafından bıçaklanan İHSAN AĞCA ile ilgili okul binası önünde yapılan açıklama şu şekilde;

ÖĞRETMENE ŞİDDETLE UZANAN ELLER İSTEMİYORUZ...

          Cuma günü Yüreğir Medine Müdafi Fahreddin Paşa Anadolu İmam Hatip lisesi Müdür Yardımcısı  İhsan Ağca kardeşimize 83 gün devamsızlık yapan öğrencisi tarafından bıçaklı saldırı düzenlenmiş . İhsan kardeşimiz yaralı olarak hastaneye kaldırılmış,saatler süren ameliyat sonrası yoğun bakıma alınmış ve tedavisi hala devam ediyor.

           Eğitim camiamızı derinden etkileyen bu olay tüm öğretmenlerimizi  üzüntü ve endişeye sevk etmiştir. Her saldırıdan sonra bu son olsun temennisiyle bitirdiğimiz açıklamalarımıza rağmen, şiddet olaylarının maalesef arkası kesilmemektedir. Okullarımızın bu şekilde saldırılarla anılır olması bizleri derinden yaralamaktadır.

          Hemen her hafta yurdumuzun değişik yerlerinde duyduğumuz öğretmene şiddet olaylarını esefle kınıyor ve yeter artık diyerek Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlerin itibarını koruyacak acil önlemler almasını ve bazı bakanlıklarda olan duyarlılığı bekliyoruz.

          Bu münferit bıçaklı saldırı olayını gerçekleştiren öğrenci İhsan öğretmene değil, geleceğine hatta tüm ülkemizin geleceğine yapmıştır. Okullarda şiddetin değil şefkatin yeşermesi gerekir.        

         Bu saldırılar bizi asla yıldıramayacaktır. Biz eğitim camiası olarak Milli eğitimin amaçları doğrultusunda görevimizi gururla yapmaya ve geleceğimizi emanet edeceğimiz milli değerlerimize sahip çıkacak gençler yetiştirmeye devam edeceğiz.

Tehdit ile başlayıp darp etme ve bıçakla yaralamaya kadar giden şiddet davranışlarını kınıyor, en ağır ceza ile cezalandırılmasını umuyoruz. Bu cezaların tüm kötü niyetli olanlara örnek teşkil etmesini bekliyoruz.

          Sonuç olarak İhsan Ağca kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve acil şifalar diliyoruz.Hastaneye gelen Adana Valimiz Mahmut Demirtaş'a,İl Milli Eğitim Müdürü' Turan Akpınar'a,İlçe Kaymakamına,İlçe  Milli Eğitim Müdürüne,eğitim çalışanlarımıza, öğrencilerimize,yaralı  öğretmenimiz için seferber olan Numune hastanesi Başhekimi ve Doktorlarımıza teşekkür ederiz.

         Eğitim-Bir-Sen olarak üyemiz İhsan Ağca öğretmenimizin yanındayız ve acısını paylaşıyoruz. Bundan sonraki hukuki süreçte de öğretmenimize tüm desteğimizi vereceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi ,bundan sonrada mağdur'un ve mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz..

            Çocuklarımızın hamurunu işlemeye çalışan tüm eğitim camiasına yapılan şiddet olaylarını kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz..

Mehmet SEZER

                 Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adana Şube Başkanı

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.