Yurtdışında oy verme işlemleri yarın sona erecek

Yurtdışında oy verme işlemlerinde son günlere gelindi. 3 milyon yurtdışı seçmenin oy kullanma işlemi yarın sona erecek.

Yurtdışında oy verme işlemleri yarın sona erecek
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Yurtdışı seçmenleri için bir süredir havalimanları ve dış temsilciliklerde devam eden oy kullanma işlemlerinde sona gelindi. yarın dolacak yurtdışı oy verme işlemleriyle yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının oy kullanma süreleri dolacak.

Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından siyasi parti temsilcilerinin de yer aldığı saklama kurulları, oyları, yine siyasi parti temsilcilerinin de içinde bulunduğu ulaştırma komisyonlarına teslim edecek. Oylar, bu komisyon nezaretinde uçaklarla Türkiye'ye taşınacak. Uçaklarda komisyonların dışında Dışişleri Bakanlığı ve YSK görevlileri de bulunacak.

Bazı temsilciliklerdeki oylar ise diplomatik kurye ile Türkiye'ye getirilecek. Oyların taşınmasına ilişkin uçuş bilgileri seçime katılan tüm siyasi partilerle paylaşılacak ve siyasi partiler, diplomatik kurye ile getirilecek oyları takip için temsilci görevlendirebilecek.

Ankara'daki Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna getirilecek oylar, 1 Kasım akşamı, tüm yurtta oy verme işleminin tamamlanmasının ardından diğer oylarla eş zamanlı açılarak sayılmaya başlanacak.

<img src="http://www.kamusaati.com/files/uploads/3.png" style="margin:5px 0px" />

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.