YSK'dan Sandık Birleştirme Toplantısı

Yüksek Seçim Kurulu sandık birleştirme taleplerini tartışmak için toplandı.

YSK'dan Sandık Birleştirme Toplantısı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bir süredir tartışılan sandık birleştirme taleplerini değerlendirmek için toplandı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki pek çok köy ve mahalledeki sandıkların merkezi yerlerde birleştirilmesine yönelik başvuruları değerlendirecek olan YSK bu kapsamda alacağı kararı ilan edecek.

Sandık birleştirme taleplerini seçim güvenliği amacıyla YSK'ya ileten İlçe Seçim Kurulları bu kapsamda izin istemişti. Bu uygulamaya destek veren pek çok siyasi de gerek görüldüğü takdirde bunun yapılabileceğini söylemişti. Sandıkların birleştirilmesi ve seçmenin taşımalı sistemle oy kullanması için yapılan değerlendirmelerde taşımalı eğitim örnek verilmiş, Türkiye'nin bunu yapacak yeteneğe sahip olduğu dile getirilmişti.

Öte yandan bu uygulamaya karşı çıkan kesimler de sandık birleştirme işleminin devletin zaafı şeklinde yorumlanabileceğini, devletin sınırları dahilinde olan her yerde özgürce seçim yapılabileceğini ifade ediyor. Ayrıca bu kesim sandıkların birleştirilmesi halinde seçimlerin iptal edilebileceğini de dile getiriyor.

Tüm bu tartışmalar ortasında toplanan YSK konuyla ilgili nihai kararını bu gün açıklayabilir. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.