Referandum oy kullanma saatleri - Oy verme işlemi ne zaman sona erecek?

16 Nisan 2017 Pazar günü yapılan referandum oy kullanma saat kaçta başlayacak ve sona erecek? Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Trabzon oy kullanma saatleri ve YSK sandık sorgulama ile ilgili merak edilenler kamusaati.com adresimizde.

Referandum oy kullanma saatleri - Oy verme işlemi ne zaman sona erecek?
15 Nisan 2017 Cumartesi 12:20

Türkiye 16 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek Referanduma kitlendi. Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Yeni Anayasa Değişikliği için yapılacak Referandum oy kullanma işleminin hangi saatlerde yapılacağı merak ediliyor. Peki Referandum oy kullanma işlemi illere göre saat kaçta sona erecek? İşte merak edilenler.

Referandum Oy kullanma saatleri

16 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak referandum, güneş saatine göre belirleniyor. Türkiye'nin doğusunda bulunan illerdeki vatandaşlarımız, oy kullanma işlemine 1 saat erken başlayacak ve erken bitirecek. 2017 Anayasa değişikliği referandumunda oy verme işlemi belirtilen doğu illerinde 07:00 ile 16:00 saatleri arasında kullanılacak. Saat 07:00 ve 16 arasında oy kullanacak illerimiz şu şekilde; Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde bulunan vatandaşlar erken saatte referandum oy kullanma işlemine başlayacak.

Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya ve diğer illerde oy kullanma saatleri 08.00-17.00 saatleri arasında olacak.

Referandum SANDIK SORGULAMA

Vatandaşlar nerede oy kullanacaklarını merak ediyor. Vatandaşlar  aşağıdaki bağlantıdan, sandık sorgulama işlemini yapabilir. Oy kullanacak vatandaşlar hem e-devletten hem de YSK'nın resmi sitesinden T.C Kimlik Numarası, Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl ve Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No gibi bilgileri girerek sorgulama yapabilir.

YSK Sandık Sorgulama için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yelda - 7 yıl önce
inşAllah evet daha fazla çıkar.