Referandum ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihini açıkladı

Cumhurbaşkanlığı ve Yeni anayasa değişikliğini öngören referandum hangi tarihte yapılacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum tarihini açıkladı. Vatandaşın evet veya hayır diyeceği referandum tarihi ile ilgili detaylar haberimizde.

Referandum ne zaman yapılacak?  Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihini açıkladı
30 Ocak 2017 Pazartesi 14:43

Cumhubaşkanı Referandum tarihini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı sistemi ve Anayasa Değişikliği ile ilgili referanduma az bir zaman kaldı. TBMM'de kabul edilen yeni anayasa değişikliği, halka sorulacak. Vatandaş refarandum tarihini merak ediyor. İşte detaylar.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan Tarih konusunda anlaştı.

AK Parti'den edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın görüşmesiyle referandum için  tarihi belirledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazilerle yaptığı görüşmede referandum tarihini açıkladı. Erdoğan, referandumun tarihinin 9 veya 16 Nisan  2017 tarihlerinden birisinde olacağını söyledi.

Referandumun 9 Nisan 2017 tarihinde yapılması bekleniyor. 

Gaizlerden referandumda Evet beklediğini ve bunun için çalışmalarını istedi.   

Cumhurbaşkanı Yeni Sistemi Halka Anlatacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandum sürecinde, Cumhurbaşkanlığı Sistemini halka anlatmak için bazı televizyon programlarına çıkacak. Erdoğan, halkla buluşmalarında yeni sistemin avantajlarını, 2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle başlayan fiili durumu, çift başlılığın yarattığı sorunları anlatacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliğiyle ilgili “Rejim değişmiyor, sistem değişiyor” vurgusu yaparak, halktan destek isteyecek.

Cumhurbaşkanlığı’nda süreçle ilgili planlamaların devam etttiği, gidilecek il sayısı ve kampanya sloganlarının kısa sürede netleşeceği belirtildi. ERdoğan'ın başta İstanbul olmak üzere; Ankara, Erzurum, Samsun ve birçok ilde halka hitap etmesi bekleniyor. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat atik - 7 yıl önce
taşeron kadro yalan oldu emekçiler olarak refendurumda hayır