Yaz mevsiminde depolanması gereken 6 vitamin

Yoğun enerji harcadığımız yaz aylarında vitamin depolarını ihmal etmiş olabilirsiniz. Fakat sağlıklı bir kışa girmek istiyorsanız vücudunuzdaki vitaminleri gözden geçirmenin zamanı gelmiş demektir. Yaz ayının hem güneşinden hem de lezzetli meyvelerin bereketinden faydalanmanın tam zamanı. Yaz aylarında hangi vitaminleri depolamak gerekiyor gelin birlikte göz atalım.

Yaz mevsiminde depolanması gereken 6 vitamin
Kamusaati
Kamusaati
19 Temmuz 2020 Pazar 00:10

1 / 10

Korona süreci devam ederken C vitamininden K vitaminine kadar hepsi büyük bir öneme sahip. Hazır vaka sayıları azalmış güneşle keyfiniz yerine gelmişken kışa sağlıklı bir vücutla girmenin tam zamanı. Nasıl mı? Yaz meyveleriyle vitamin depolarını doldurarak... İşte yaz aylarında 5 vitamin deposu... 

2/ 10

C VİTAMİNİ: C vitamini diğer vitaminlere göre en çok bilgi sahibi olunan vitaminlerin başında geliyor. Yaz mevsimi C vitamini depolarını doldurmak için harika bir zaman dilimidir. Çünkü yaz meyveleri olan çilek, karpuz, kavun, böğürtlen, kivi, limon gibi meyvelerde bol miktarda C vitamini bulunur. 

3/ 10

K VİTAMİNİ: K vitamini ciltteki morluk ve çürükleri tedavi ediyor. Özellikle ameliyat yaralarında önemli bir faydası olan K vitamini, göz altı morluklarını da gideriyor. Yağlı yemeklerin yenmediği yaz günlerinde yeşil yapraklı sebzelerden K vitamini bolca alabilirsiniz. K vitamini maydanoz, marul, brokoli gibi yeşil yapraklı sebzelerde bulunuyor. 

4/ 10

A VİTAMİNİ: Genelde pek bilgimizin olmadığı fakat cilt üzerinde en önemli etkiye sahip olan vitamindir. Güneşe maruz kaldığımız bugünlerde parlak ve sağlıklı bir cilt ve bağışıklık sistemi için A vitaminin bulunduğu domates, havuç, kayısı ve kavun gibi besinleri mutlaka tüketin. 

5/ 10

D VİTAMİNİ: Neredeyse 5 aydır koronavirüsten dolayı D vitaminin önemini dinliyoruz. D vitaminini almanın en önemli kaynağı güneş ışınlarıdır. Sağlıklı bir kış ayına giriş yapmak istiyorsanız yaz güneşinden mutlaka faydalanın. Çünkü D vitamini halsizlikten kas-eklem ağrılarına kadar vücudun direç yükünü taşıyor.

6/ 10

B1 VİTAMİNİ: Yazın en çok harcadığımız şey enerji. B1 vitamini vücudun direnci açısından önemli bir role sahip. Ayrıca B1 vitamini buğday, patates, bezelye ve soya fasulyesi de her zaman tüketilebilen besinlerde bulunuyor. 

7/ 10

E VİTAMİNİ: Yaz veya kış aylarında tüketmeyi sevdiğiniz kuru yemişlerden E vitamini alabilirsiniz. Ay çekirdeği, badem ve fındık gibi ürünlerle zeytin, zeytinyağı ve soya fasulyesinden E vitamini alabilirsiniz. E vitamini cildi korur, güneş ışınlarına kalkan olur.

8/ 10

9/ 10

10/ 10

En Güncel İş İlanları Yayınlandığı anda Sosyal medya hesaplarımızda Yer Alacaktır. Aşağıdaki Grubumuza katılarak yayınlanacak iş ilanlarından ilk Siz Haberdar olabilirsiniz

TÜRKİYE GENELİ İŞ İLANLARI KAMU PERSONELİ ALIMI İLANLARI
Üyelere Özel grup · 3.878.849 üye
Gruba Katılmak İçin Buraya TIKLAYINIZ
KAMU VE ÖZEL SEKTÖR PERSONEL ALIMI iŞÇİ ALIMLARI PAYLAŞIMI BİNLERCE İŞ İLANI İÇİN GRUBA KATILIN ARKADAŞLARINIZI DAVET EDİN

Sitemizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarımız Üzerindende Takip Edebilirsiniz.. İlginiz İçin Teşekkür Ederiz Kamusaati.com

twitter-logo – Ömer Sezer 

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.