Tütünle mücadelede yeni düzenleme çalışmaları başladı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tütünle mücadelede yeni düzenleme çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

Tütünle mücadelede yeni düzenleme çalışmaları başladı
20 Şubat 2016 Cumartesi 14:50

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlıklı beslenme, hareketli yaşam ve kötü alışkanlıklardan uzak duran bir toplumu ve nesli hazırlamamız lazım. Bu nedenle tütünle mücadeleyi güçlendirmeliyiz ve tütünle mücadelede yeni düzenleme çalışmalarına başladık" dedi.

Müezzinoğlu, Antalya'daki turizm bölgesi Belek'teki bir otelde düzenlenen, Koordinasyon, Değerlendirme ve Planlama Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sağlık yönetiminde yapısal bir düzenlemeye ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"70 yaşını yakalamış bir ülkeyiz. 70'in üzerine yavaş yavaş geçiyoruz ve inşallah 2018-2019'lara geldiğimizde bu 79-80 olacak. Bu anlamda başarıyı yakalayabilmek için ve kronik hasta yükünü planlayabilmek ve hedeflerimizi tutturabilmek için de sağlıklı bireyi, bireyin sağlıklı yaşam sürdürmesi kültürünü oluşturabilmeliyiz. Kronik hastalık yükü her geçen gün artan ve finansman yükünün de arttığı, bunun da getirdiği ekonomik zorlukları bu ülke insanlarımıza asla yaşatmamalıyız. Sağlıklı beslenme, hareketli yaşam ve kötü alışkanlıklardan uzak duran bir toplum ve nesli hazırlamamız lazım. Bu nedenle tütünle mücadeleyi güçlendirmeliyiz ve tütünle mücadelede yeni düzenleme çalışmalarına başladık, ihtiyacımız var. Meclis'e gitmesi gerekenler taşınacak."

Sigaranın sağlığa zararlarına değinen Müezzinoğlu, "Bakanın hatırına bırak demiyorum, git oğlunun, kızının, eşinin hatırına bırak. Burada da bugün benim hatırıma değil, evlatlarının, eşinin hatırınadır, Adana Sağlık Müdürümüz de biraz önce sigarayı bıraktı. Bütün arkadaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmesini arzu ediyoruz" dedi.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Sağlık Bakanlığı bu konuda tam bir yüz akı.