Saç ekiminde utanıp sorulmayan 6 yanlış bilgi...

Saç ekimi günümüzde en çok merak edilen konuların başında geliyor. Saç ekimini sadece erkekler mi yaptırıyor? Saç ekimi acı veren bir tedavi yöntemi midir? gibi soruların cevabı birçok kişi tarafından araştırılıyor. İşte kadın ve erkek saç ekiminde halk arasında doğru bilinen 6 yanlış...

Saç ekiminde utanıp sorulmayan 6 yanlış bilgi...
Kamusaati
Kamusaati
21 Haziran 2020 Pazar 13:41

1 / 10

Saç ekiminde doğru bilinen yanlışlar merak ediliyor. İHA'ya açıklamalarda bulunan Sağlık Turizm Direktörü Oktay Tüney, saç ektirmek isteyenlerin önemli bir kısmının yanlış bilgilere sahip olabildiğini söyledi. 

2/ 10

Dünya genelinde tercih edilen saç ekimi yönteminde özellikle Fue uygulaması tercih ediliyor. Bu doğrultuda işlemde acı ve ağrı durumu minimum düzeyde olabiliyor. İşte saç ekiminde doğru bilinen 6 yanlış...

3/ 10

SAÇ EKİMİ GEÇİCİ BİR TEDAVİ UYGULAMASI DEĞİLDİR: Uygulamada özellikle dökülmeme özelliğine sahip olduğundan ense kısmındaki saç kökleri tercih ediliyor. Ekim yapılan bölgede geçici olarak şok saç dökülmesi meydana gelir. Bu aşamadan sonrasında da ekilen kökler artık kalıcılığını sürdürür. Şok saç dökülmesinde ekilen köklerin herhangi bir zarar görmesi söz konusu değildir. Aksine daha da güçlü bir şekilde yenilenirler. Saç ekimi hakkında doğru bilinen 10 yanlış hakkında ekim işlemi aynı zamanda hijyenik bir ortamda gerçekleştirilir.

4/ 10

SAÇ EKİMİ İŞLEMİNİ SADECE ERKEKLER YAPTIRABİLİR: Bilinenin tam aksine saç ekimi kadınlar tarafından da güvenle tercih edilebilir. Ülkemizde de olmak üzere çeşitli nedenlere bağlı olarak saç kaybına maruz kalan kadınların büyük bir bölümü tarafından saç ekimi uygulaması tercih ediliyor. 

5/ 10

SAÇ EKİMİ ACI VEREN BİR TEDAVİ YÖNTEMİDİR: Oysa ki işlemde tamamen ağrısız özelliğe sahip olan iğneli veya iğnesiz lokal anestezi uygulaması söz konusudur. Bu uygulama sayesinde saçlı alanda minimum düzeyde uyuşturma yapılarak hasta konforu sağlanabilir. 

6/ 10

İLERİ YAŞTAKİ KİŞİLERE SAÇ EKİMİ YAPILMASI UYGUN DEĞİLDİR: Oysa ki bu tedavi uygulaması ileri yaş grubunda yer alan kadınlara ve erkeklere uygulanabilir. İşlemin yapılmasında yaş faktörünün önemi yoktur. Burada dikkat edilmesi gereken en temel durum, saç köklerinin alınabileceği ense kısmında yeteri düzeyde köklerin mevcut olmasıdır. 

7/ 10

SAÇ EKİMİ ÇOK PAHALI BİR TEDAVİ YÖNTEMİDİR: Bu konu geçmiş yıllar açısından bir nebze de olsa doğruluğunu ispat edebilir niteliktedir. Çünkü saç ekimi bundan 10 yıl öncesinde kadar yüksek fiyat tarifelerinden uygulanabiliyordu. Bu da bireylerin ekonomik anlamda dezavantajlı bir durumda olmasına neden olabiliyordu. Geliştirilen Fue tekniği ve bu saç tedavisine dünya genelinden yoğun bir şekilde ilgi gösterilmesine bağlı olarak daha uygun fiyat tarifeleri söz konusu oldu. 

8/ 10

BAŞKA BİR KİŞİDEN ALINAN SAÇ KÖKLERİ İLE SAÇ EKİMİ YAPILABİLİR: Ekim işlemi özellikle bireyin ense kısmındaki dönorların alınarak ilgili saçsız alana nakil edilmesiyle gerçekleştirilir. Dolaysıyla saç ekimi sadece ilgili bireyin yine kendi doğal saç kökleri üzerinden gerçekleştirilir. Farklı bir bireyden alınan saç kökleri ile gerçekleştirilmesi söz konusu değildir. Gerek duyulması durumunda ayrıca bireyin kol, bacak, göğüs ve hatta sırt kısmındaki kıl köklerinden de ekim işlemi gerçekleştirilebilir.

9/ 10

10/ 10

En Güncel İş İlanları

Yayınlandığı anda Sayfamızda Yer Alacaktır Aşağıdaki Grubumuza katılarak yayınlanacak iş ilanlarından ilk Siz Haberdar olabilirsiniz

  

TÜRKİYE GENELİ İŞ İLANLARI KAMU PERSONELİ ALIMI İLANLARI
Üyelere Özel grup · 3.878.849 üye
Gruba Katılmak İçin Buraya TIKLAYINIZ
KAMU VE ÖZEL SEKTÖR PERSONEL ALIMI iŞÇİ ALIMLARI PAYLAŞIMI BİNLERCE İŞ İLANI İÇİN GRUBA KATILIN ARKADAŞLARINIZI DAVET EDİN
 
Haberleri doğrudan anında takip edebilmek için haber sayfamız için TIKLAYINIZ!!! 

Kamu Saati Sayfamızı Sosyal Medya Üzerinden Takip Ederek Güncel İş İlanları Memur ve İşçi Alım Haberlerine ve Son Dakika Haberlerine Herkesten Önce Ulaşarak Bir Adım Öne Geçebilirsiniz.

Kamu Saati Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati İnstagram Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati Android Uygulamamız İçin TIKLAYINIZ

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.