Göğüs Büyütme Estetiği Nedir?

Bir kadın için vücut bütünlüğündeki en önemli organlardan biri göğüslerdir.

Göğüs Büyütme Estetiği Nedir?
24 Temmuz 2018 Salı 16:04

Bebek emzirmek göğüslerin en temel işlevi gibi görünse de esasında bir kadının kendisini güzel hissetmek için en ihtiyaç duyduğu organıdır. Bir kadın için görsel bütünlükteki önemi büyük olan göğüsler, elbette istenilen boyutta ve şekilde olmalıdır. Memelerini sevmeyen, görüntüsünü kötü bulanlar özgüven eksikliği yaşıyor, sosyal yaşamdan kaçınıyorlar. Göğüs büyütme estetiği ve ameliyatı; cerrahi müdahale ile göğüslerin istenilen boyuta ulaştırılması anlamına geliyor. Küçük göğüslü kadınlar, meme implantları sayesinde istedikleri meme dokusuna, büyüklüğüne kavuşabiliyorlar. Estetik cerrah, kişiye hangi protezin uygun olacağına ve hangi ölçüde bir meme oluşturulacağına detaylı muayene sonrasında karar verir. Kişinin fiziksel özelliklerine uyum sağlayacak bir görsel oluşturmak için ameliyat öncesinde çok yönlü analiz yapılır. 

Göğüs Küçültme Estetiği Nedir?

Büyük göğüslere sahip kadınlar ne yazık ki uzun vadede mutlu, kaliteli bir fiziksel yaşantıya sahip olamıyor. Fiziksel ölçülere göre büyük olan göğüsler, kişilerin duruşunda bozukluk meydana getiriyor, omurgaya yük oluşturuyor. Üstelik zaman geçtikçe, kişilere daha fazla yük bindiriyor. Büyük göğüs görsel ve fiziksel anlamda yaşattığı sıkıntılar nedeniyle birçok kişi göğüs küçültme estetiğini tercih ediyor. Meme küçültme ameliyatı ile daha ideal vücut ölçülerine kavuşmak mümkün.

Göğüs Büyütme ve Küçültme Estetiğini Kimler Yaptırabilir?

Göğüs büyütme ve küçültme estetiği, 18 yaşını doldurmuş, gelişimini tamamlamış ve ameliyata engel herhangi bir sağlık problemi olmayan herkes tarafından yaptırılabilir. Plastik cerrahi doktor, yaptığı muayene ve tahliller neticesinde hastaya gerekli bilgileri verir, hastanın kararına göre ameliyat tarihi ayarlanır. Bu tür ameliyatlarda 18 yaşını beklemenin en temel sebeplerinden biri kişinin gelişim sürecini tamamlamasıdır. Emzirme, hormonsal değişimler, kilo alıp verme gibi etkenler meme şeklinde ve dokusunda deformasyona sebep olabiliyor. Göğüs büyütme ve sarkmaları kontrol altına alma işlemi meme cerrahisi ile yapılıyor. Göğüs küçültme ise yine kişinin fiziksel muayenesi ve kararına göre yapılıyor.

Göğüs Estetiği ile ilgili Merak Edilenler

Meme büyütme ameliyatları hakkında yanlış bilinen noktalar, eksik bilgiler ve merak edilenler estetik merkezi uzmanlarınca cevaplanıyor. İşte en çok merak edilenler;

Meme büyütme operasyonu geçiren anne ve adayları bebek emzirebilir mi?

Genel düşünce silikon taktıran kişilerin emzirmede sorun yaşayacağı yönündedir. Ancak silikon, meme dokusunun alt bölümüne yerleştirildiğinden süt kanalları herhangi bir zarar görmez, anneler bebeklerini gönül rahatlığıyla emzirebilir.

Sarkan göğüs, silikon ile düzeltilebilir mi?

Sarkmanın boyutuna bağlı olarak estetik cerrahları, uygun boyutta silikon kullanarak sarkık görüntüyü düzeltebilir. Özellikle emzirme sonrası yaşanan sarkmalarda bu yöntem sıklıkla kullanılıyor.

Silikon dışarıdan fark edilir mi? Dokunulduğunda hissedilir mi? Patlar mı?

Kişinin vücut ölçülerine göre yerleştirilen silikon görüntüde veya dokunma durumunda hissedilmez. Üstelik gelişmiş tıp teknolojisi sayesinde meme dokusunun altına yerleştirilen silikon fark edilmiyor. Patlamalar ise yüksek dozda bir darbe sonucunda ihtimal dâhilindedir.

Silikonların ömrü var mı? Değiştirilmesi gerekiyor mu?

Meme büyütme ameliyatlarında kullanılan silikonlar ömürlüktür. Ancak bazı hallerde 15 – 20 yıl gibi bir süreden sonra değişime ihtiyaç duyulabiliyor. Yaşlılığa bağlı oluşan sarkma, buruşma çok ileri yaşlarda görsel bir deformasyon yaratabilir. Böyle bir durumda silikon değişimi veya düzeltme operasyonu gerekebilir.

Siz de göğüs estetiği ameliyatı olmak istiyorsanız  Defne Erkara, Estetiks İzmir merkezi ve Esthetica gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.