Felç Rehabilitasyonu

Vücudumuzun belirli ya da tamamen işlevini kaybetme durumuna verilen isimdir felç.

Felç Rehabilitasyonu
11 Ekim 2017 Çarşamba 00:20

Bu durum iki ana sorundan dolayı kaynaklanır. Bunlar beyin ve omurilik sorunlarıdır. Orta ve ileri yaşlarda vücudun bir tarafının işlevini kaybetmesi durumuna ise inme adı verilir. Bu durum ise beyne giden kanda ki akım bozukluğundan kaynaklanır. Ortalama olarak her yıl sadece ülkemizde ortalama olarak 150 bin kişi inme geçirmektedir. Genel olarak beyinde oluşan hasarın niteliğine göre bir kısım insan eski sağlığına geri dönebilirken önemli bir kısım ise bunu gerçekleştirememekle birlikte hayatlarını birilerinden bağımsız bir şekilde sürdürebilmektedir. Burada önemli etkenlerden birisi de uygun ve yeterli bir felç rehabilitasyonu uygulanmış olmasıdır.

Felç rehabilitasyonunun amacı hastada bulunan bedensel kayıpları azaltırken vücut fonksiyonlarını olabildiğince artırmak ve günlük yaşamında kişiye bağımlılıklarını minimuma indirmektir. Bu durumu %100 e yakın sağlayabilmek için bu konuda uzmanlaşmış bir ekip ve yeterli derecede donanıma sahip bir rehabilitasyon merkezinde tedavi olması önemi büyüktür. Terapi içerisinde uzman fizyoterapistler eşliğinde uygulanan kişiye özel rehabilitasyon egzersizleri, elektrikli uyarı aletleri, fonksiyon kazanmaya yönelik uğraşı terapileri, özel ekipmanlar ile uygulanan robot ile yürüme ve el terapileri bunlardan bir kaçıdır. Bu tedaviler içerisinde bulunan robotik yürüme ise bir robot vasıtası ile hastayı yürütmek ve hastanın olabildiğince düzenli şekilde yürümesini sağmaktır. 

Bu duruma diğer nedenlerden birisi olan omurilik yaralanması ise genelde ülkemizde trafik ve iş kazaları sonucunda maalesef ortaya çıkmaktadır. Omurilik bölgemiz vücudumuzun sinir sisteminin önemli bir parçasını oluşturduğu için bu bölgede oluşan ateşli silahlar ile yaralanma, yüksekten düşme ve buna benzer daha yazamayacağımız durumdan ötürü omurilik bölgesi için yaralanmalar oluşur ve sinir sistemine etki ederek kısmı veya bütünsel felç ortaya çıkar. Daha fazla bilgiyi internet adresinde bulabilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.