DR Mehmet Ceyhan 'dan Koronavirüs Olmamak için Acil Bir Uyarı

DR Mehmet Ceyhan 'dan Koronavirüs Olmamak için Acil Bir Uyarı Korona virüs Olmamak için nelere dikkat edilmelidir

DR Mehmet Ceyhan 'dan Koronavirüs Olmamak için Acil Bir Uyarı
Kamusaati
Kamusaati
11 Eylül 2020 Cuma 00:07

 DR Mehmet Ceyhan 'dan Koronavirüs Olmamak için Acil Bir Uyarı

Açıklamaları gündem olan Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, korona virüsün Türkiye’deki salgındaki kötü gidişatın devam edeceğine değindi Ceyhan, ‘acil’ diyerek “İller arası dolaşım kısıtlanmalı, mesailer dönüşümlü yapılmalı” diyerek endişesini dile getirdi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, HaberTürk TV’de Türkiye’deki salgının seyrine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Korona virüsün Ankara’daki yükselişine de dikkat çeken Prof. Dr. Ceyhan, “Ankara’dan hep söz ediyoruz ancak salgında yükseliş sadece orayla sınırlı kalmayacak. Bugün sorunsuz olduğu söylenen iller, İstanbul, İzmir… Buralarda da birkaç hafta içerisinde yoğunlaşma göreceğiz" dedi.

Koronayla mücadele için önerilerde bulunan Ceyhan, “Toplu taşımada ayakta yolcu almayı yasaklıyoruz ama işine yetişmeye çalışan insan ne olacak? Acilen dönüşümlü mesaiye geçilmeli" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan açıkladı: Pandemi üç yolla bitebilir - Sağlık  Haberleri | NTV

Neden Salgın Bukadar fazla

Salgındaki fazlalığın asıl nedeni tatil, politika, düğün gibi gerekçelerle düzenlenen kalabalık etkinlikler kaynaklı yaşandığını anlatan Ceyhan, bu şekilde nüfus dolaşımı sürüp giderse  salgın konusunda başarı sağlanmasının beklenemez.

Sitemizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarımız Üzerindende Takip Edebilirsiniz.. İlginiz İçin Teşekkür Ederiz Kamusaati.com

twitter-logo – Ömer Sezer

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.