Diş hastaneleri ne zaman normale dönecek? Sağlık Bakanlığı detayları açıkladı

Aşamalı olarak devam eden normalleşme sürecinin ikinci adımı haziran ayında başlamıştı. Corona virüsü pandemisi nedeniyle, sadece acil hizmet veren diş hastanelerinin eski sisteme döneceği tarih ikinci normalleşme takviminde yer almadı.

Diş hastaneleri ne zaman normale dönecek? Sağlık Bakanlığı detayları açıkladı
Kamusaati
Kamusaati
07 Şubat 2021 Pazar 23:03

Ancak Sağlık Bakanlığı'ndan yayınlanan normalleşme planında, acil haller dışında ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin tamamının Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alınarak verileceği belirtildi. Yeni alınan önlemlere göre, ağız diş sağlığı hizmetleri için bir, iki ve üç ünit bulunan odalarda sadece tek ünitin kullanılacağı belirtildi.

DİŞÇİLER NE ZAMAN AÇILACAK

DİŞÇİLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada sağlıkta alınan yeni tedbirler belli oldu. Ağız ve diş sağlığı hizmetleri kapsamında; acil haller dışında ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin tamamının Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alınarak verileceği kaydedildi. Ağız diş sağlığı hizmetleri için bir, iki ve üç ünit bulunan odalarda sadece tek ünitin kullanılacağı belirtilerek, "Dört ve daha fazla ünit bulunan odalarda ise aktif olarak kullanılacak ünit sayısı, mevcut ünit sayısının yarısından fazla olmayacak şekilde ilgili sağlık tesisi başhekimliğince düzenlenmeli ve İl Sağlık Müdürlüğüne bildirilmelidir.

Ağız diş sağlığı hizmetleri için iki muayene arasında en az 20 dakika olması sağlanmalıdır. Bu dönemde ihtiyaç halinde öncelikle panaromik görüntüleme istenmeli, her bir hasta çekimi sonrasında uygun yöntemlerle dezenfeksiyonu sağlanmalı ve diğer görüntüleme yöntemleri zorunlu hallerde tercih edilmelidir." ifadesine yer verildi.

Özel klinik ve hastanelerle ilgili resmi açıklama henüz gelmedi. Açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

DİŞÇİLERDE ACİL VE ZORUNLU HİZMETLER NELER

DİŞÇİLERDE ACİL VE ZORUNLU HİZMETLER NELER?

Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı rehberde ağrı, enfeksiyon, kanama ve travma kaynaklı rahatsızlıkların diş hekimliğinde acil ve zorunlu hizmetler olarak biliniyor. Ve bu kapsamda hizmet verilmeye devam ediyor. Ancak uzmanlar tarafından yapılan açıklamada zorunlu olmadıkça diş hastenelerine gidilmemesi uyarısında bulundu.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.