Covid-19’a karşı Aşı Tarih oluyor hap geliyor

Covid-19’a karşı Aşı Tarih oluyor hap geliyor Covid-19’a karşı hap geliyor BioNTech ile Covid-19'a karşı aşı geliştiren Pfizer, hastaneye yatmayan fakat semptom gösteren yetişkinler için bir hap geliştirdiklerini duyurdu.

Covid-19’a karşı  Aşı Tarih oluyor hap geliyor
Admin
Admin
02 Eylül 2021 Perşembe 15:27

ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer, Covid-19 hastaları için geliştirilen ilaçta son dönemece girildiğini açıkladı.

İngiliz haber ajansı Reuters’ın aktardığı haberde, Covid-19 testi pozitif çıkan, semptom gösteren ama hastaneye yatacak kadar hastalığı ağır geçirmeyen kişiler için hazırlanan hapın son denemelerinin yapıldığı belirtildi.

PF-07321332 isimli antiviral hapın, hastalığın ilk döneminde kullanılmak üzere tasarlandığı da kaydedildi. Yetkililer test sürecinde 1140 kişinin dahil olduğu kaydedildi.

Şu an ABD’de Covid-19 hastaları için sadece remdesivir isimli ilaca onay çıktı. Pfizer, Temmuz ayında yaptığı açıklamada PF-07321332 isimli ilaçta başarıya ulaşıldığını açıklamış ve acil durum kullanım onayı için de yılın son çeyreğinde resmi başvuruların başlayacağını duyurmuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.