Bursa'da kanserle mücadele eğitimi

Tüm dünyayı yakından ilgilendiren kanser vakasına dikkat çekmek, kanser ile ilgili güncel tartışmaları etraflıca değerlendirmek adına Bursa ili Kamu Hastaneleri Birliği ile Bursa Ali Sönmez Onkoloji Hastanesi'nin düzenlediği 5. Bursa Eğitim Günleri/ 1. Bursa Onkoloji Günleri 2 - 3 nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bursa'da kanserle mücadele eğitimi
02 Mart 2016 Çarşamba 00:25

Tüm dünyayı ve Türkiye'yi yakından ilgilendiren kanser vakası hızla artmaya devam etmektedir. Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre her yıl 13 milyon insan kansere yakalanmakta ve 7 milyon insan ise kanser sebebiyle yaşamını yitirmektedir. Bu noktada Sağlık Bakanlığı kanserle ilgili birçok tedbir almaya çalışmış, sağlıklı yaşam felsefesini Bakanlık politikası haline getirmiştir. Gerek obeziteyle mücadele gerekse hareketli yaşam gibi kampanyalarla kanser vakalarının görülme sıklığı Sağlık Bakanlığı nezdinde azaltılmaya çalışılmıştır. Sağlık Bakanlığına bağlı birçok birim de kanserle savaşa devam etmektedir. 

Bursa'da Onkoloji Günleri


Türkiye Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Bursa Kamu Hastaneleri Birliği, Bursa Ali Sönmez Onkoloji Hastanesi ve Sağlık Araştırmaları ve Stratejileri Derneği'nin organize ettiği Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ise sponsor olduğu 5. Bursa Eğitim Günleri/ 1. Bursa Onkoloji Günleri "Kanser" temasıyla 2 3 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleşecek.

Program kapsamında kanser ile ilgili güncel tartışmalar, kanser türleri ve kanserle ilgili tüm tedbirler etraflıca tartışılacak ve kanserle ilgili çalışan bütün doktorların kanser konusundaki bilgi paylaşımı ile bir bilgi havuzu oluşturacak. Ayrıca akademik eglişmeler ve klinik pratiklerde kullanılabilecek bilgi güncellemeleri de eğitim kapsamında gerçekleşmiş olacak.

Eğitime Davet Yazısı

Değerli Meslektaşlarımız,
 

Bu yıl 2-3 Nisan 2016 tarihlerinde, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde, “Kanser” ana teması ile gerçekleştireceğimiz 5. Bursa Eğitim Günleri/ 1. Bursa Onkoloji Günlerinde siz değerli meslektaşlarımızı aramızda görmekten büyük memnuniyet duyacağımızı belirtmek isteriz.

 Dünya Sağlık Örgütünün tahminlerine göre her yıl 13 milyon insan kansere yakalanmakta, 7 milyon insan ise kanserden yaşamını yitirmektedir. Sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yeralan kanser, mortalite oranının yüksekliğine ilaveten tedavi ve iş gücü kaybı maliyetleriyle ciddi bir ekonomik yük de oluşturmaktadır.

 Beşinci Bursa Eğitim Günlerinde kanser ile ilgili güncel tartışmalar, akciğer, kolon, meme, prostat, melanom gibi sık görülen kanserlerin yanısıra psikoonkoloji, palyatif bakım gibi konu başlıkları etraflıca ele alınacaktır.

 Bilimsel program meslektaşlarımızın günlük klinik pratiklerinde kullanabilecekleri bilgi güncellemelerini ve akademik gelişmeleri de içerecek şekilde oluşturuldu.

 Beşinci Bursa Eğitim Günlerine tüm hekimlerimiz, asistanlarımız, akademisyenler, sahada çalışanlar ve sağlık yöneticileri olmak üzere tüm sağlık çalışanları davetlidir.

 Bursa İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesinin işbirliğiyle ve Sağlık Araştırmaları ve Stratejileri Derneğinin desteğiyle yapılacak bu bilimsel şölenin en verimli şekilde gerçekleştirilmesi için, siz değerli meslektaşlarımızı Kanser temalı 5. Bursa Eğitim Günleri Kongresi’ne davet etmekten onur duyuyoruz.

 Gücümüzü birleştirmek için katılımınızı ve katkılarınızı bekliyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.