Sahte doktorun çalışmadığı yer yok!

Sahte diplomalarla Yardımcı Doçentlik dahil bir çok görev yapan Burak Uysal aranıyor.

Sahte doktorun çalışmadığı yer yok!
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

İstanbul Üniversitesi Cerahpaşa Tıp Fakültesi, Toronto Üniversitesi gibi kurumlardan aldığını iddia ettiği sahte diplomalarla 9 yıldır hekimlik yapan, farmakoloji dersi veren Burak Uysal aranıyor.

Van, Ankara ve İstanbul'da bir çok okul, üniversite ve hastanede sahte tıp doktoru ünvanıyla görev yapan Burak Uysal defalarca yakalanıp serbest bırakıldı. Sahte doktor hakkında şikayetler yeniden aranmasına neden oldu.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre 9 yıl önce ortaya çıkan Burak Uysal Toronto Üniversitesi'nden aldığını iddia ettiği sahte diplomayla göreve başladı. Van Tabip Odası'na kaydı yapılan sahte doktor bu şekilde özel bir hastanede göreve başladı. 6 ay sonunda sahte olduğundan şüphelenen kurumun girişmleri sonucu foyası meydana çıkan Uysal, yargılandığı mahkemeden 1 yıl kadar ceza aldı. Cezası ertelenen Burak Uysal daha sonra İstanbul ve Ankara'da benzer işlere imza attı.

Bir üniversitede Yardımcı Doçent ünvanıyla farmokoloji dersleri dahi verdiği anlaşılan Burak Uysal'ın bu sürede çok sayıda hastanede uzman hekim olarak çalıştığı ortaya çıktı. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.