Vücut Şeklimiz Sağlığımızı Nasıl Ele veriyor

Vücut Şeklimiz Sağlığımızı Nasıl Ele Veriyor,Sağlıklı Vücut Şekli Nedir Vücuduna Göre Beslenme Proğramı Nasıl Olmalı? Hangi vücut Tipi Nelere Dikkat Etmeli PMS Dönemi Nedir Detaylar Haberimizde

Vücut Şeklimiz Sağlığımızı Nasıl Ele veriyor
Admin
Admin
07 Aralık 2019 Cumartesi 13:38

Vücut Şeklimiz Sağlığımızı Nasıl Ele veriyor

Vücut Şeklimiz Sağlığımızı Nasıl Ele Veriyor,Sağlıklı Vücut Şekli Nedir Vücuduna Göre Beslenme Proğramı Nasıl Olmalı? Hangi vücut Tipi Nelere Dikkat  Etmeli

İster fazla kilolu olun, ister normal İster zayıf tığ gibi... Sonuçta hepimiz vücudumuzla ilgili şikayetler yaşıyoruz, öyle değil mi?  bir çok kişi vücut şeklimizin sağlığımız üzerindeki etkisinin farkında değiliz. Vücut yapımız kalp rahatsızlıklarından PMS dönemi hastalıklarına kadar bünyemizde pek çok sorun yaratabiliyor.

Vücudunuz Elma Tipi İse ;

Elma gövdesi şeklinde olan kadınlar orta kalınlıkta bir bele sahiptir ve kiloları normalin  üzerindedir.

Bununla birlikte, vücudun üst kısmından kilo kaybetmek kalça veya uyluktan daha kolay olsa da, belinize veya göbeğinize fazladan yağ taşımak sağlığınız için çok risk taşımaktadır Araştırmalar elma tipi vücuda sahip kadınların kalp hastalığı, kanser ve şeker hastalığından şikayetçi olma ihtimalinin yüksek olduğunu buldu.

Mücadele etmek sağlıklı yaşam  için uzmanlar, karbonhidratları (beyaz ekmek ve hamur işleri gibi) kesmenizi, tatlıya ihtiyacınız varsa yalnızca bitter çikolata tüketmenizi ve yemeklerinizi tavuk, hindi veya balık gibi protein ağırlıklı bileşenlerin çevresine bulunmamızı öneriyor.

Vücudunuz Armut ipi İse ;

Armut vücut yapısı, ince kol ve omuzlara sahip olma eğilimindedir. Kütlesel ağırlıklarını uylukları, kalçaları ve kalçaları üzerinde taşır. Ayrıca alt karın çevresinde küçük bir miktar yağ torbası bulundurabilir

bu bölgeler yağ için “güvenli bir depolama”durumu bulundurur bu sayede de  karaciğer veya kalp gibi organlara zarar vermez. Dolayısıyla bu da kalp krizi, felç ve diyabet riskini azaltır.

Ancak bu kişilerde  varisli damarlara ve dejeneratif diz ve eklem hastalıklarına karşı dikkatli olması gerekir. Bu bölgelerdeki ekstra ağırlık damarlara baskı uygulayabilir, dizler ile eklemlerin daha hızlı aşınmasına neden olabilir.

Armut tipi vücut kadınları aman dikkat Regl döneminde( PMS) dönemlerinde daha da acıyaşıyorlar

Bu vücuda sahip bayanlar  çok fazla yağ tüketmemeleri, bunun yerine buğday ekmeği, tahıl gevreği, fasulye ve mercimek gibi yiyecekleri tercih etmeleri önerilir.

Armut tipi vücuduna sahip bayanların günlük olarak 30 dakika  eğzersiz yapmaları sağlık açısından oldukça önemli

Vücudunuz Kum saati tipi İse ;

Bilim adamları kum saati şeklinde Vücudu olan kadınların hayatta daha verimli olduklarına ve depresyondan daha az etkilendiklerine inanıyor. Ancak bu durum, tam  sağlıklı oldukları anlamına gelmez. Çünkü sahip olunan büyük göğüslerin ağırlığı boyun, omuz ve sırt bölgelerinde  ağrılara neden olarak egzersiz yapmayı zorlaştırdığı anlaşılıyor

  kum saati tipi vücudu her ne kadar en imrendirici çekici olsada bu   kişiler de sağlıklı beslenmeli egzersiz e zamanayırmalı  sağlıklı kalmak için işlenmiş yiyecekleri, şekeri ve kafeini sınırlamalıdır. Ayrıca avokado, somon, fındık, tohum ve zeytinyağından elde edilen sağlıklı yağları benimsemeleri gerekir.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.