SGK'nın özel rehabilitasyon merkezi kotası iptal edildi

SGK'nın özel fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemleri için özel sektöre konulan kota Danıştay kararı ile iptal edildi.

SGK'nın özel rehabilitasyon merkezi kotası iptal edildi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Fizik Tedavi ve Rehabilistasyon İşletmecileri Derneği tarafından Danıştay'da açılan bir davada SGK'nın özel fizik tedavi merkezlerine uyguladığı kota söz konusu edildi. 

Danıştay 15. Dairesi tarafından ilk başvurusu reddedilen dernek temyiz için Danıştay İdari Davalar Kurulu'na başvurdu. Söz konusu davayı değerlendiren Kurul SGK'nın yönetmeliği hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilmesine karar verdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun söz konusu yönetmeliğinin uygulanması hainde telafisi imkansız zararların doğabileceğini belirten Kurul, bu kapsamda yönetmeliğin yürütmesini durdurdu. Ayrıca Danıştay İdari Davalar Kurulu tarafından alınan kararda da 13. Daire'nin ret kararının yanlış olduğu, davanın görülmesi gerektiği belirtildi.

Konuyu değerlendiren uzmanlar söz konusu kararın bir an önce uygulamaya konulmasını hastalar ve fizik tedavi merkezleri tarafından dile getirilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.