SGK - TEB anlaşmazlığı sebebiyle ilaçta sıkıntı devam ediyor

İlaçta sıkıntı devam ediyor. SGK'nın Türkiye Eczacılar Birliğinin bazı taleplerini kabul etmemesi ile ilaçta sıkıntı yaşanacağı belirtiliyor. TEB ile SGK arasında yarın sona erecek ilaç protokolünün yapılmaması yenilenmemesi sebebiyle ilerleyen günlerde eczanelerde bazı ilaçlarda sıkıntı yaşanabileceği belirtildi. Peki TEB'in SGK'dan istekleri neler? İlaçta sıkıntı temelde neyden kaynaklanıyor?

SGK - TEB anlaşmazlığı sebebiyle ilaçta sıkıntı devam ediyor
30 Mart 2016 Çarşamba 12:47

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türkiye Eczacılar Birliği arasında süren ilaç protokolü yarın sona erecek. Yeni protokol ile henüz imzalanmadı. Yeni protokolün imzalanmaması ilaçta sıkıntı meydana getirecek. TEB'in SGK'dan yapılacak yeni protokolde birtakım istekleri bulunuyor. Ancak bu istekler SGK tarafından kabul görmüyor. Tarafların protokol görüşmeleri için bu akşam tekrar bir araya gelecekleri ilaçta sıkıntı sorununu bir an evvel çözmek için masaya oturacakları biliniyor. 

TEB ile SGK arasında 1 Nisan 2016'dan itibaren yeni protokolün geçerli olması bekleniyor ancak bu yeni protokol hez imzalanmış değil.  Eğer protokol imzalanmazsa vatandaş SGK ilaçlarını eczanelerden etiket fiyatından alacak ve aradaki fiyat farkının ödenmesi için faturalarıyla birlikte SGK'nın yollarını tutacak. 

TEB'İN SGK'DAN TALEPLERİ NELER?

- Reçete başına verilen hizmet bedelinin arttırılması

- Reçete hizmet bedelinin KDV hariç olarak yansıtılması

- Muayene ücretlerinin eczaneler aracılığıyla tahsilatına son verilmesi

- İlaç enjektör ücretlerinin arttırılması

- Mobil reçetelerde reçete hizmet bedeli ödenmesi

- Satış hasılatı baremlerinin arttırılması

- SGK iskontolarının SGK cirosu üzerinden yapılması

- İskonto oranlarının daha aşağı çekilmesi

- Nöbetçi eczanelerin hizmet bedelinin yüzde 50 arttırımlı olması

- Tıbbi cihaz ve medikal malzemelerin eczanelerden satışının sağlanması adına Medula'da gerekli düzenlemelerin yapılması

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.