Sakarya'da radyoaktif madde paniği-2'si doktor 11 kişide radyoaktif madde tespit edildi

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde "radyoaktif madde" bulunduğu iddia edilen evin olduğu sokak karantinaya alındı. Yapılan ölçümlerde 2'si doktor 11 kişide radyoaktif madde tespit edildi.

Sakarya'da radyoaktif madde paniği-2'si doktor 11 kişide radyoaktif madde tespit edildi
20 Ekim 2016 Perşembe 15:37

Arifiye Neviye Mahallesi'nde yaşayan 16 yaşındaki Eyüp B. Salı günü bir yakınının çalıştığı inşaatta bulduğu metal maddeyi evine getirdi. Salı akşamından itibaren mide bulantısı yaşayan Eyüp B. Çarşamba günü ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Hastanede mide bulantısına karşı iğne vurularak evine yollanan Eyüp B.'nin vücudunda morluklar ve yaralar çıkmaya başladı.

Eyüp B. bu sabah Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi'ne getirildi. Eyüp B.'yi muayene eden doktorlar radyasyondan şüphelenince, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne (AFAD) haber verildi. Çocuğun evinde yapılan ilk ölçümde radyoaktif madde tespit edilemedi. Ölçüm yapması için Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'ndan uzmanlar çağırıldı.

Evin bulunduğu sokak boşaltıldı, maske dağıtıldı

AFAD ekipleri Arifiye'deki evin bulunduğu sokağı boşaltırken, vatandaşlara maske dağıtıldı. Aynı zamanda Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi'nin çocuk acil servisine girişler yasaklandı. Personel dışarı çıkarılırken, ölçüm yapması için görevliler çağırıldı. Hastaneye gelen hastalar başka hastanelere yönlendirildi.

AFAD ekipleri Eyüp B.'nin evinde yaptığı ilk incelemelerde radyasyon tespit edemedi. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'ndan uzmanların Arifiye'deki ev ile doğumevine gelmesi bekleniyor.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi Başhekimi Yakup Tomak, "Şu anda hasta kabulünü durdurduk. Ölçüm yapılmasını bekliyoruz. Hastaları Serdivan'da bulunan hastaneye yönlendiriyoruz" dedi.

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun yaptığı ölçümlerde 2'si doktor 11 kişide radyoaktif madde tespit edildi.

"Malzemeler meğerse radyasyonluymuş, biz anlayamadık"
 
Ev sahibi Emin B, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu Eyüp B'nin  baraj inşaatında çalışan amcasının oğlunun yanına gittiğini belirterek, oğlunun  inşaat alanında bulduğu tespih tanelerine benzeyen 3-4 parçayı eve getirdiğini  söyledi.
 
Emin B, "Malzemeler meğerse radyasyonluymuş, biz anlayamadık. Çocuk  cebinde eve getirdi, ben ellemedim ama çocuklar da baktı. Çocuk, evvelki gün  rahatsızlandı. Hastaneye götürdüğümüzde iğne vurdular." diye konuştu.
 
Bu arada, Eyüp B'nin götürüldüğü, tedbir amaçlı karantinaya alınan  Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk  Hastalıkları Merkezi, yeniden hizmete açıldı.




 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.