Sahte içki skandalında 9 kişinin durumu ciddi

Sahte içki nedeniyle hastanelerde tedavi altına alınan 23 kişiden 9'unun durumlarının ciddi olduğu belirtiliyor.

Sahte içki skandalında 9 kişinin durumu ciddi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

İstanbul'da meydana gelen sahte içki skandalının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 9 hastanın durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi. 

Dün akşam saatlerinde ortaya çıkan sahte içki faciasında 8 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi de hastanelerde tedavi altına alınmıştı. Konuyu Anadolu Ajansı'na değerlendiren Bakan Müezzinoğlu sahte içki nedeniyle tedavileri devam eden 9 kişinin durumlarının ciddiyetini koruduğunu söyldi.

Basındaki 23 kişinin yaralı olduğu iddialarına yanıt veren Sağlık Bakanı, hastanelerde metil alkol nedeniyle tedavi gören 49 vatandaşın bulunduğunu söyledi. Bakan Müezzinoğlu özel hastanelerde tedavi altında olabilecek kişiler hakkında henüz bir bilgi almadıklarını söyledi.

Sahte alkol vakalarında beynin uyuşması, bakışın bozulması ya da beyaz görme vakalarının yaşandığına dikkat çeken Müezzinoğlu, bu belirtilerin ölümcü derecede acil olduğunu belirtti. Bu belirtilerin yaşandığı anlaşıldığı anda hastanelere gidilmesi gerektiği de özellikle vurgulandı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.