Oruçluyken kan verilir mi?

Ramazan ayında kan verilir mi? Oruçluyken kan verilir mi? Ramazan ayında kan bağışı yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorunun yanıtı haberimizde...

Oruçluyken kan verilir mi?
14 Haziran 2016 Salı 11:28

Oruçluyken kan verilir mi? Ramazanda kan bağışı yapılır mı? Uzmanlar merak edilen soruyu cevapladı...

Uzmanlar, Ramazan ayında kan bağışı yapmanın bir sakıncası olmadığını ve kan bağışlamanın insanda bir eksiklik yaratmayacağını açıkladı. 

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hasan Aydın, "Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" dolasıyla AA muhabirine ramazanda kan bağışı konusuna ilişkin açıklamada bulundu.

Aydın, ramazanda insanların gereğinden fazla susuz kaldığını, kan verilmesi durumunda ise sıvı kaybının daha da artacağını belirtti ve bazı durumlarda bu sıvı kaybının tansiyon düşüklüklerine neden olabileceğini ifade etti.

Bu nedenle Ramazanda kana bağışı yapılması konusunda biraz temkinli davranılması gerektiğinin altını çizen Aydın, "Çok mecbur kalmıyorsak ramazanda kan bağışı pek de uygun görülmüyor. Ancak kan bağışlanması da kişide bir eksiklik yaratmaz. Bu nedenle ramazanda kan bağışı yapmanın bir sakıncası yok. Yalnız kişi kan bağışı yaptıktan sonra tansiyonunun düşeceğini bilerek, bağış işleminin ardından dinlenmeli. Bunu sağladığı sürece sıkıntı oluşturmaz, kan bağışı yapılabilir." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.