Müezzinoğlu: ''Yurtdışından doktor gelmesinin yolunu açıyoruz''

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir gazetecinin "Sağlık çalışanı açığına karşı yurtdışından doktor ve sağlık çalışanı getirilecek mi?" sorusuna cevap verdi. Müezzinoğlu, yasal altyapısı oluştuğunda yurt dışından doktor alınacağını belirtti.

Müezzinoğlu: ''Yurtdışından doktor gelmesinin yolunu açıyoruz''
11 Aralık 2015 Cuma 22:20

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu," Sağlık çalışanı açığına karşı yurtdışından doktor ve sağlık çalışanı getirilecek mi ? " sorusuna cevap verdi. Müezzinoğlu, yasal altyapısı oluştuğunda yurt dışından doktor alınacağını belirtti.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, şuan 20 bin uzman ve 10 bin pratisyen hekim açığının olduğunu ve yurt dışından doktor gelmesinin yolunu açacaklarını belirtti. 

Müezzinoğlu gazetecinin sorusuna, " Bu konunun yasal altyapısını şekillendirdiğimizde bu sorun da çözülmüş olacak. Yurtdışından doktor gelmesinin yolunu açıyoruz. İnşallah onların da yasal düzenlemeleri bitince, birikimi iyi olan, asgari bazda bizim standartlarımızda veya daha üstü tıp eğitimi almış olanları ülkemizde çalıştırmak istiyoruz. Bizim şu anda 20 bin uzman, 10 bin pratisyen hekim açığımız var " cevabını verdi.

Bir gazetecinin, " Sağlık çalışanı açığına karşı yurtdışından doktor ve sağlık çalışanı getirilecek mi ? " sorusunu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu konunun yasal altyapısını şekillendirdiğimizde bu sorun da çözülmüş olacak. Yurtdışından doktor gelmesinin yolunu açıyoruz. İnşallah onların da yasal düzenlemeleri bitince, birikimi iyi olan, asgari bazda bizim standartlarımızda veya daha üstü tıp eğitimi almış olanları ülkemizde çalıştırmak istiyoruz. Bizim şu anda 20 bin uzman, 10 bin pratisyen hekim açığımız var" diye yanıtladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Kesinlikle destekliyorum. Artık ülkemizin de beyin göçüne kapılarını sonuna kadar açmalıdır.