Müezzinoğlu: 112'ye gelen çağrıların yüzde 90'ı asılsız

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Edirne Keşan İlçesi'nde Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu'nun açılışına katıldı. katıldığı açılışta gazetecilerin 112'yi gereksiz yere arayanlara verilecek ceza ile ilgili soruya cevap verdi.

Müezzinoğlu: 112'ye gelen çağrıların yüzde 90'ı asılsız
11 Aralık 2015 Cuma 13:28

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde iş adamı Ahmet Yörük tarafından yaptırılan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu'nun açılışına katıldı. Müezzinoğlu'nun yanı sıra açılışa, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, okulu yaptıran işadamı Ahmet Yörük ve vatandaşlar katıldı. Müezzinoğlu gazetecilerin 112 hattı ile ilgili sorusuna cevap verdi.


Müezzinoğlu, 112'ye gelen çağrıların yüzde 90'ının asılsız olduğunu, cezaların caydırıcı olmadığı taktirde farklı uygulamalar getireceklerini belirtti. Müezzinoğlu konu ile ilgili,  "112'ye gelen çağrıların yüzde 90'ı asılsız. Dolayısıyla hak edenin mağduriyetleri oluşuyor. O nedenle cezai müeyyideleri uygulamalarıyla ilgili valiliklerimizden duyarlılık bekliyoruz. Lüzumsuz yere 112'yi arıyorlar. Adres sormak için 112'yi arıyor. Eşiyle kavga ediyor, barışmak için 112'yi arıyor. Söylenemeyecek kadar tuhaflıklar var. Cezalar caydırıcı olmazsa farlı uygulamalar getiririz." cevap verdi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu'nun açılışını yaptıktan sonra okulu gezdi. Müezzinoğlu okulu yaptıran Ahmet Yörük'e teşekkür ederek, "Başını söylemeyeceğim ama insan ölür kalır eseri. Biz de, uzun veya kısa bir gün gelecek öleceğiz. Önemli olan arkada eserler bırakabilmek. İnşallah önümüzdeki süreçlerde bu anlamda hayırseverlerimizle gerek Keşan'da, gerek Edirne'de ve Türkiye'de köprü görevi görecekler. Önemli olan eser bırakmak. İnsana hizmet eden hele hele insan yetiştiren. Burası sağlık alanında insan yetiştirecek. Şu an dünya ile yarışta en büyük sıkıntımız yetişmiş sağlık elemanı bulmak. Sayın rektörümüz hemşire sıkıntısından bahsetti. Bende dedim ki, benim dükkanda yok." sözlerini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.