Küçük çocuk ateş düşürücü yüzünden neredeyse ölüyordu

Kendini iyi hissetmediğini söyleyen 10 yaşındaki çocuklarına ailesi, evde bulunan bir ateş düşürücü ilaç verdi. Ölümden dönen küçük çocuk ateş düşürücü ilaç yüzünden kör kaldı.

Küçük çocuk ateş düşürücü yüzünden neredeyse ölüyordu
01 Mart 2017 Çarşamba 21:05

10 yaşındaki Xander Cabalas reçetesiz satılan bir ateş düşürücü ilaç yüzünden kör kaldı. Kendini iyi hissetmediğini söyleyen 10 yaşındaki çocuklarına ailesi, evde bulunan bir ateş düşürücü ilaç verdi.

Küçük çocuğun ateşi düştü ancak birkaç saat sonra daha kötü bir şekilde yeniden yükseldi.

Ateşi 40 dereceyi geçen Xander, aşırı halsizdi ve gözlerinden bir sıvı gelmeye başladı. Ne yapacağını şaşıran ailesi küçük çocuğu acilen hastaneye kaldırdı.

Durumu gittikçe kötüleşen çocuk, saldırganlaştı. Akciğerleri çöktü, akut solunum yetmezliği ve bakteriyel zatürre baş gösterdi. Vücudunda döküntüler ve yanıklar ortaya çıktı. Cildi eriyen Xander, septik şok yaşadı. Küçük çocuk neredeyse ölecekti.


 
Xander'e Stevens-Johnson sendromu teşhisi konuldu. Nadir görülen bu hastalık, bir ilaca aşırı ve beklenmedik ters reaksiyon olarak biliniyor. Semptomları grip gibi başlıyor. Daha sonra vücutta acılı, kırmızı veya mor döküntüler oluşuyor. Üst tabakadaki deri ölüyor ve dökülüyor.
 
10 yaşındaki çocuk 3 hafta boyunca bilinçsiz bir şekilde yattıktan sonra antibiyotik tedavisine cevap vermeye başladı. Ateşlendikten 1 ay sonra ancak uyanabildi.

Olayın üzerinden 3 yıl geçti. Xander gittikçe iyi oluyor ancak artık tükürük üretmiyor. Ciğerlerinin içindeki ince tüyler yok olduğu için öksüremiyor ve mukusu temizleyemiyor. Ciğerlerindeki hasar sebebiyle nefes alabilmek için günde 3 kez fısfıs kullanıyor.
 
Görme yeteneğini de kaybeden Xander, gözleri ışığa hassas olduğu için sokağa çıkarken gözlük takmak zorunda.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.