Kalp krizi anında yapılması gerekenler!

Kalp krizi, sağlık sistemindeki tüm gelişmelere rağmen hala ölümcül bir durumdur. Bunda en büyük pay, hastaların sağlık yardımına kadar kaybettikleri sürenin uzunluğudur.

Kalp krizi anında yapılması gerekenler!
29 Nisan 2017 Cumartesi 21:15

BU ŞİKAYETLER OLMAYA BAŞLARSA...  

Kalp krizi geçiren her kişide şikayetler aynı olmayacağı gibi yaşlılar ve şeker hastalarında bunların hiçbiri de olmayabilir. Ama bazı belirtiler oldukça yaygın görülür.

* Göğüs ağrısı: Sıkıştırıcı, yanma, baskı şeklinde kollara/çeneye ve karın üst kısmına yayılabilir.

* Nefes darlığı

* Baş dönmesi, bayılma hissi

* Soğuk terleme

* Bulantı, kusma

EĞER KALP KRİZİ BELİRTİLERİ YAŞIYORSANIZ... 

 Hemen 112’yi arayın. Hastaneye nakil sırasında yapılması gereken bir müdahale bu şekilde sağlık personeli tarafından yapılabilir. Asla kendiniz araç kullanmayın. Araç kullanıyorsanız hemen kenara çekip yardım bekleyin.Yardım beklerken kanın pıhtılaşmasını azaltmak için aspirin çiğneyin. Eğer daha önce size reçete edilmişse dil altı hapı ya da spreyinizden en fazla 3 kere olacak şekilde kullanın. Bu yakınmaları azaltacaktır.

KALP HASTASIYSANIZ...

Hali hazırda kalp hastası iseniz yeniden kalp krizi geçirme riskiniz yüksektir. Böyle durumlarda evde ve işyerinizde takipte olduğunuz hastaneyi, doktorunuzu, kullandığınız ilaçları içeren bir belge bulundurun. Yüksek riskli hastalarda aile üyeleri kardiyak masajı da içeren ilk müdahale konusunda eğitilebilirler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.