İshale Ne İyi Gelir?

Soğuk havalarda ishal olmak, insanların en büyük kabusudur. Peki ishal nasıl geçer? Sürekli tuvalete çıkma ihtiyacı doğuran ishal'in doğal tedavisi nedir? İshale iyi gelen bitki çayları ve gıdalara kamusaati.com adresimizde.

İshale Ne İyi Gelir?
15 Şubat 2017 Çarşamba 12:20

    İshal, bağırsağın düzenli çalışmasının bozulmasının ardından vücuttan atılması gereken dışkının daha cıvık ve de sulu olarak çıkması hastalığıdır. Bağırsak görevini tam anlamıyla yapamadıktan sonra, ishal olan insan kendini tutamaz ve sürekli tuvalete çıkma ihtiyacı duyar bunun sebebi bağırsaktaki kaslarından düzenini kaybetmesidir.
 
     İshal olan insanda büyük su kaybı olur. Bununla birlikte mide bulantısı, kusma, ateş yükselmesi, gaz problemi ve halsizlik de baş gösterir. Bebeklerde ve çocuklarda ishal sorunu daha fazla risk içerir. Ölümle sonuçlanabilmesi mümkündür. İshalin sebepleri arasında sağlıksız beslenme, kirli ortamlarda bulunma ve gıda yetersizliği büyük rol oynar.
 
 İshale Ne İyi Gelir?

 
     İshalde tükettiğimiz yiyecekler çok önemli rol oynar. Lifli ve posalı yiyecek tüketildiğinde bağırsaklar düzgün çalışmaya başlayıp ishal sorunu giderilmiş olabilir. İshalin giderilmesinde bir diğer önemli olan faktör ise harcanan suyun tekrar vücuda alınmasıdır. İçtiğimiz suyun temiz olmasına dikkat edilmelidir.
 
     Yoğurt, elma, havuç, pirinç, patates ve ayran ishali kesen hemen herkesin bildiği gıdalardır. Elmayı tüketirken soyulmuş tüketmeliyiz. Patatesin ise haşlama ve püresi ishali keser. Özellikle yoğurt bağırsak sağlığı için çok önemlidir. Yoğurdun içinde bulunan bakteriler vücuttaki ishale sebep olan mikropları etkisiz hale getirerek bağırsağın tekrardan düzenli çalışmasını sağlar.
 
     İshal olan hasta sık ve azar azar yemelidir. Yağlı ve ağır gıdalardan kesinlikle kaçınmalıdır. Yağlı ve ağır gıdaların yanında baharatlı ve acı yemekler, çiğ sebzeler, süt ve süt ürünleri tüketmemelidir. 
 
 İshale İyi Gelen Bitki Çayları
 
 1 - Demli Siyah Çay: Bünyenin kaybettiği suyu kazanmak için bol miktarda sıcak içilmelidir.
 
 2 - Yeşil Çay: İçerisindeki lifli yapı sayesinde bağırsağın yükünü hafifletir ve tekrar düzene binmesini sağlar.
 
 3 - Papatya Çayı: Bağırsaktaki tahribatı iyileştirir ve mikropları temizler.
 
     Eğer bu yöntemlerle ishaliniz giderilmez ise mutlaka doktorunuza başvurunuz.


Etiketler; #ishal
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.