Gece başınızın ucuna koyup içtiğiniz su zehirliyor!

Gece uyumadan önce bir bardak su alıp yatağınızın başına koyuyor musunuz? Bu genellikle hemen hemen hepimizin yaptığı bir davranıştır. Ancak bunu yaparken bir kez daha düşünün!

Gece başınızın ucuna koyup içtiğiniz su zehirliyor!
11 Mayıs 2017 Perşembe 21:40

Aslında bu “başucu suyu” denilen suyu gün içinde içtiğinizde tadının farklı olduğunu hemen anlarsınız. Ancak gece uyku haliyle tadındaki değişiklikleri anlamıyoruz. Ağzı açık bir şekilde bekleyen su hava ile direkt temasta bulunur ortamda yoğun olarak bulunan karbondioksitin emilmesini sağlar. Bu emilim sonunda su kimyasal bir tepkimeye girerek karbonik asit oluşturur. Gece yarısı kalkıp içilen tadı bozulan bu sıvıdır ve insan sağlığı için çok tehlikelidir.

Başucunuza koyduğunuz suyunuzu ağzı açık şekilde bırakmak bu yüzden çok zararlıdır. Kimyasal maddelerin ve tozların vücuda girmesinin engellenmesi için gece suyunun cam ve ağzı kapalı şişelerde saklanması önerilmektedir.

Cam veye metalden oluşan ağzı kapalı kaplar tercih edin

Yukarıdaki gibi cam ya da sağlıklı metalden oluşan mataraları gece yatarken başucunuza koyabilirsiniz. Bu şişeler şahsi kullanıma uygun olduğundan başkasının kullanmamasına özen göstermeniz gerekmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.