Dikkat ! Okullarda Büyük Salgın Çok Hızlı Yayılıyor | Okullarda Bit Alarmı

Dikkat Okullarda Büyük Salgın Çocuklar Veliler Şaşkın! Çocuklarda Bit Nasıl Tedavi Edilir Arama Sonuçları Eyvah çocuğum bitlendi!, Bitlenme, Bitlenme Tedavisi ...Bit nasıl temizlenir? En Etkili 3 Doğal Yöntem Nedir Ferudun Kunak Bit Tedavisi Nedir Okullarda Bit Salgını mı var Bit Şampuanları Bitten Kurtulmak için Evde Etkili Yöntem Nedir

Dikkat !  Okullarda Büyük Salgın Çok Hızlı Yayılıyor | Okullarda Bit Alarmı
Admin
Admin
01 Aralık 2019 Pazar 00:01

Dikkat !  Okullarda Büyük Salgın Çok Hızlı Yayılıyor | Okullarda Bit Alarmı

Dikkat Okullarda Büyük Salgın Çocuklar Veliler Şaşkın! Çocuklarda Bit Nasıl Tedavi Edilir Arama Sonuçları Eyvah çocuğum bitlendi!, Bitlenme, Bitlenme Tedavisi ...Bit nasıl temizlenir? En Etkili 3 Doğal Yöntem Nedir

Çocukluk çağında kendisi veya çevresinde bit problemine rastlamayan yoktur. Çoğu kişi tarafından utanç verici bulunan bu durum olarak algılanıp saklanır; böylelikle de bit yayılmaya devam eder. Oysa bit sorununun çözümünde ilk yapılması gerekenler bunun üzülecek bir durum olmadığını bilmek ve hızlı şekilde aksiyon almak olmalı. Bitin hızla bulaşmasının önüne geçmek ve insanı ciddi anlamda rahatsız eden bu dertten kurtulmak için ev ortamında izlenebilecek basit yollar var.

Etkin bir parazit olan bit; en sık 3-10 yaş arasındaki kız çocuklarında Okul ortamında görülür. O yaşlarda girilen sosyal ortamlar, bitin bulaşmasına elverişli olabilir. Uzun saçın temizlenmesi de zor olduğu için bit, kadınlarda daha büyük etkilere neden olan bir problemdir. Özellikle okul, yurt, askerlik gibi insanların iç içe yaşadığı ortamlarda rutin kontroller ve sağlıklı bir iletişim olmazsa bitin hızla bulaşması mümkün hale gelir. Kimi zaman kişilerin "İnsan vücudu bit üretir mi?" gibi bir endişesi olabilir; ancak bit salgını doğada zaten var olan parazitlerin yayılması şeklinde gelişir. Elbette bu parazit hijyenin yeterli olmadığı durumlarda sıklaşır, ancak "Bit kendiliğinden oluşur mu?" sorusunun cevabı, bu üremenin öylece kendiliğinden olamayacağıdır. Ne kadar temiz ve titiz olunursa olunsun, bit bulunduran kişiyle ortak eşya kullanımında ya da temasta bite maruz kalınabilir. Kirli ortamlar, cinsel ilişki, kuaför gibi yerlerde ortak kullanılan aletler ve kişisel eşyaların kullanımı bitlerin bulaşması için elverişli ortam hazırlayan başlıca durumlardır.

Bitin bulaşmasına neden olan ilk adım genellikle sirke adı verilen yumurtaların transferidir. Bu nedenle de saça yapışan yumurtaların kepek benzeri bir görünümü olur. Ancak bu kepek benzeri maddelerden kaşıma ya da yıkama yoluyla kurtulmak mümkün değildir. Saç kılına yapışan bitler şiddetli kaşıntıya sebep olur. Bu kaşıntı kafanın belirli bir bölgesinde de yoğunlaşabilir. Özellikle ensedeki kaşınma, bit için ayırt edici bir özelliktir. Kaşıntı sonucu deride yaralar ve kızarıklıklar meydana gelebilir. Bit sadece saçta da görülmez. Bit fark edildiğinde mutlaka sakal, bıyık, kasık, koltuk altı gibi bölgelerin de kontrol edilmesi gerekir. Tüm bu bölgelere bit ve sirkeler yayılabilir ve kıllara yapışmaları mümkün hale gelir.

Bit için reçetesiz olarak satın alınabilen şampuanlar ve ilaçlar bulunsa da; söz konusu çocuklar olduğunda mutlaka doktor görüşü alınmalıdır. Doktorun önerdiği şekilde ve dozda uygulama yapılmalıdır. Kimi durumlarda reçete ile satılan bit ilaçları da kullanılabilir. Genellikle bitin tedavisinde tek dozluk bir ilaç uygulaması bitin bulaşmasını önlemede yeterli olur. İlaç uygulamasının yanında sık dişli tarak kullanılarak bitlerin tespiti ve arındırılması da gerekir. Özellikle sirke durumundaki daha küçük bitler ayıklanamaz ise bunlar da erişkin hale gelir.

Tedavi sonrasında kaşıntı devam edebilir; ancak bu her zaman sorunun devam ettiği anlamına gelmez. Kaşıntının tedaviden sonraki iki haftaya kadar devam etmesi mümkün olabilir. Bit tedavisinde saçların kesilmesi bir zorunluluk değildir. Özellikle uzun saçlı kız çocuklarda saçların kısacık kestirilmesi yoluna gidilirse bu durum çocukta travmaya sebep olabilir. Kısa saçın tek avantajı kolayca temizlenebilmesidir, ancak çocuk istemiyorsa gerek yoktur.

Evimizde Uygulayabileceğimiz başlıca arındırma yöntemleri vardır vazelin zeytinyağı sirke mayonez bu gıdaların en önemli özelliği bitlerin solungaç yapılarını tıkayarak öldürmesidir.mayonez zeytinyağı ve vazalin krem tek şekilde saç diplerine sürülmeli otuz dakika bekletilip ardından şampuanlanmalıdır saçlar

Evimizde yapmış olduğumuz organik sirkeden faydalanmalıyız biraz sirkeyi sulandırarak saçı durulamalı öylece bırakmalıyız bu yöntemlede bit yumurtası olan sirkedenetkin şekilde kurtulma yöntemidir.

Bitlenmemiş olan çocugumuz için de bir takım önlem alabilir eczanelerden temin edebileceğimiz kovucu sprey rozet ve toka bu ürünleri sürekli çocuga bulundurup uygulayarak

ayrıca burada da bir alternatif traş köpükleridir onları saç diplerine haftada  şampuanla saçı yıkadıktan hemen sonra 1 kez uygulayıp  iyice saç dipleri ovularak durulanabilir buda tedbir amaçlı alternatif bir yöntemdir.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.