Bergama Devlet Hastanesi kemik erimesini erken teşhis edebilecek

Bergama Devlet Hastanesi yeni emik Yoğunluğu Ölçüm Cihazı Dansitometresi ile kemik erimesi hastalığını daha erken teşhis edebilecek. Eski cihazın yerine gelen bu yeni cihaz çok düşük orandaki kemik kayıplarını dahi tespit edebilecek. Detaylar haberimizde.

Bergama Devlet Hastanesi kemik erimesini erken teşhis edebilecek
09 Mart 2016 Çarşamba 01:27

Hastanelerde yaşanan her olumlu gelişme hastanenin bulunduğu bölgedeki halkın daha kaliteli hizmet almasını sağlıyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi’nde yenilenen Kemik Yoğunluğu Ölçüm Cihazı Dansitometresi ile kemik erimesi artık erken teşhis edilebilecek.

Uzun yıllardır yoğun bir şekilde kullanılan Kemik Yoğunluğu Ölçüm Cihazı Dansitometresi’nin yerine Sağlık Bakanlığı tarafından yenisinin gönderilmesi ile hastanenin önemli bir ihtiyacı karşılanmış oldu. 

Son teknolojik donanıma sahip Kemik Yoğunluğu Ölçüm Cihazı Dansitometresi ile %1 gibi çok düşük oranlardaki kemik kayıpları bile tespit edilebilecek. Böylece osteoporozlar yani kemik erimeleri çok erken evrelerde teşhis edilerek tedaviye başlanabilecek. 

Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Osman Himmetoğlu "Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi olarak Bergama'nın 137 mahallesine, komşu ilçelerimiz Dikili, Kınık ve köylerine Kuzey Egenin önemli bir bölümüne sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz. Kemik rahatsızlıklarının teşhis ve tedavisinde çok önemli olan Dansitometrenin olmadığı dönemlerde hastalarımızı İzmir Merkeze göndermek zorunda kalıyorduk. Çok kısa süre içerisinde ihtiyacımızı bildirdiğimiz Sağlık Bakanlığımız son teknolojik donanımlara sahip olan yeni Kemik Dansitometresini gönderdi. Hastalarımız için önemli olan cihazın temin edilmesinde başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.