Bebeklerde gaz problemini çözmenin 10 yöntemi

Yenidoğan bebeklerde gaz problemi ağlama krizlerine neden olabiliyor. Bebeğin bu durumu karşısında çaresiz kalan anne babalar gaz çıkarma yöntemlerini araştırıyor. Peki, bebeklerde gaz problemi nasıl çözülür?

Bebeklerde gaz problemini çözmenin 10 yöntemi
Kamusaati
Kamusaati
19 Temmuz 2020 Pazar 00:09

1 / 17

Bebeklerde gaz problemi ile alakalı sorun yaşamayan anne baba yok denecek kadar azdır. Gece-gündüz devam eden, çoğunlukla saat 18.00 ile gece yarısı arasında, annenin en yorgun olduğu zamanda şiddetlenen yenidoğan ağlama krizleri, kolik yani gaz sancılarından kaynaklanabiliyor. Emziren annelerin alacağı bazı önlemlerle bu durumun önüne geçilebiliyor. İşte bebeklerde gaz çıkarma yöntemleri...

2/ 17

İHA’ya açıklamalarda bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünden Uzm. Dr. Kader Apaydın, nedeni bilinmeyen kolik sancıları yaşayan bebeklere nasıl müdahale edilmesi konusunda anne ve babalara önemli tavsiyelerde bulundu. 

3/ 17

Emziren annelerin beslenmesine dikkat etmesi gerektiğini belirten Uzm. Dr. Kader Apaydın şu bilgileri verdi: 

4/ 17

“Bazen emziren annelerin diyetlerinde olan bir yemeğe karşı hassas olduklarının göstergesi olan kolik, bazen de mamalarda bulunan süt protein içeriğine karşı da hassasiyet kaynaklı olabilmektedir. 

5/ 17

Kolik tarzı ağlamalar bazı durumlarda fıtık gibi bir hastalığı da işaret ediyor olabilir. 

6/ 17

Yapabileceğiniz tek şey bu dönemin geçmesini beklemek olsa da, bazı şeyleri deneyerek bebeğinizin sakinleşmesini sağlamaya çalışmanız mümkündür. 

7/ 17

Öncelikle çocuk doktorunuza danışarak bu ağlama krizlerinin herhangi bir hastalığa bağlı olmadığından emin olunmalıdır. 

8/ 17

Eğer bebeğinizi emziriyorsanız, beslenmenizden süt ürünleri, kafein, soğan, lahana ve diğer rahatsızlık verebilecek yiyecekleri çıkarmalısınız. 

9/ 17

Eğer mama ile bebeğinizi besliyorsanız doktorunuzdan protein hidrolizat hakkında bilgi alın. 

10/ 17

Eğer kolik nedeni yiyecek hassasiyeti ise bu değişiklikleri yaptıktan birkaç gün sonra durum iyileşecektir. Bebeğinizi aşırı beslemeyin. 

11/ 17

Genel olarak öğünleri arasında en azından 2 ya da 2,5 saat olsun. Bebeğinizi bebek arabasıyla yürüyüşe çıkarın. 

12/ 17

Hareket etmek onu sakinleştirecektir. Bebeğinizi kucağınızda sallayın, yan odada elektrik süpürgesini çalıştırın. 

13/ 17

Devamlı ritmik hareket ve sakinleştirici ses onun uykuya dalmasına yardımcı olabilir. Bebeğinizi göbeği dizlerinize gelecek şekilde yatırın ve sırtını ovun. Beline uygulanan basınç onu rahatlatabilir.

14/ 17

Bebeğinizi, güvende ve sıcak hissetmesi için, büyük, ince bir battaniyeye sarın.

15/ 17

Gergin ve endişeli hissettiğinizde ailenizden birinin ya da arkadaşınızın bebeğe bakmasını sağlayın ve evden dışarı çıkın. 

16/ 17

Bir ya da iki saatliğine olsa bile evden uzaklaşmak olumlu bir bakış açısına sahip olmanızı sağlayacaktır.”

17/ 17

En Güncel İş İlanları Yayınlandığı anda Sosyal medya hesaplarımızda Yer Alacaktır. Aşağıdaki Grubumuza katılarak yayınlanacak iş ilanlarından ilk Siz Haberdar olabilirsiniz

TÜRKİYE GENELİ İŞ İLANLARI KAMU PERSONELİ ALIMI İLANLARI
Üyelere Özel grup · 3.878.849 üye
Gruba Katılmak İçin Buraya TIKLAYINIZ
KAMU VE ÖZEL SEKTÖR PERSONEL ALIMI iŞÇİ ALIMLARI PAYLAŞIMI BİNLERCE İŞ İLANI İÇİN GRUBA KATILIN ARKADAŞLARINIZI DAVET EDİN

Sitemizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarımız Üzerindende Takip Edebilirsiniz.. İlginiz İçin Teşekkür Ederiz Kamusaati.com

twitter-logo – Ömer Sezer 

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.