Başbakan Yıldırım: Avrupa kıskan!

Başbakan Yıldırım, ''Avrupa kıskan. Niye hırçınlaşıyorlar? Çünkü Türkiye, dünyanın en büyük eserlerini yapıyor, dünyanın en büyük havalimanını, en derin, en uzun tünellerini yapıyor, 25 bin kilometre bölünmüş yol yapıyor, şehir hastaneleri yapıyor, milletimizin hayalini gerçeğe dönüştürüyor. Bu da birilerini rahatsız ediyor.'' dedi.

Başbakan Yıldırım: Avrupa kıskan!
04 Nisan 2017 Salı 21:14

Yozgat Şehir Hastanesi açılış töreni Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşti.

Başbakan Yıldırım, Yozgat Şehir Hastanesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, millete hizmet etmek için çalıştıklarını, gücü milletten aldıklarını belirtti.

Vatandaşların mutlu olması, yüzünün gülmesi için çabaladıklarını dile getiren Başbakan Yıldırım, "780 bin kilometrekare vatan toprağının her köşesinde Allah'a şükür eserler bıraktık. 80 milyon vatandaşımıza hizmet ede ede bugünlere geldik." diye konuştu.

Tüm vatandaşların en güzel, kaliteli sağlık hizmetini hak ettiğini vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

"Sağlıkta dönüşümü gerçekleştiren ülke Türkiye'dir. Bugün dünyada birçok ülke, Türkiye'deki sağlık hizmetlerine imreniyor. Çalışınca, gayret edince oluyor. Laf üzerine laf değil, taş üzerine taş koyarak bugünlere geldik."

"Avrupa kıskan"

Yozgat Şehir Hastanesinin 18 ay gibi kısa sürede tamamlandığına dikkati çeken Yıldırım, "18 ayda ne yapabilirsiniz?" diye sordu. Türkiye'de 50 yıldır kurulan hükümetlerin ortalama ömrünün 17 ay olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Allah'a şükür son 15 senede siz bize güç verdiniz, biz de sizin beklediğiniz hizmetleri yaptık. Avrupa'da yok, Avrupa'da. Avrupa kıskan. Niye hırçınlaşıyorlar? Çünkü Türkiye, dünyanın en büyük eserlerini yapıyor, dünyanın en büyük havalimanını, en derin, en uzun tünellerini yapıyor, 25 bin kilometre bölünmüş yol yapıyor, şehir hastaneleri yapıyor, milletimizin hayalini gerçeğe dönüştürüyor. Bu da birilerini rahatsız ediyor. Varsın rahatsız olsunlar, hiç önemi yok. Yeter ki benim milletim, Yozgatlı hemşehrilerim rahat etsin."

"Millet ne isterse onu yaparız"

Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın son 14 yılda Türkiye'de sağlık hizmetlerini dünya standardının üzerine çıkarmak için sağlıktaki muazzam değişim, dönüşüm hizmetlerini yaptığını, bugünlere getirdiğini de belirterek, "Bugün sağlık alanında her yerde, sadece Yozgat'ta değil, Türkiye'nin her köşesinde sağlıkta çok büyük hizmetler yapılıyor. Çünkü biz millete sevdalıyız, biz milletimize aşığız. Millet ne isterse onu yaparız. Milletin istemediğini de elimizin tersiyle çeviririz." diye konuştu.

Yıldırım, "Bu hastanemiz inşallah şifa dağıtacak. Bu hastanemiz sadece Yozgat'ın değil, bölgedeki bütün illerin hastalarına şifa dağıtacak. İşte bu hastaneler, bu eserler muasır medeniyetler seviyesine giden yolda birer birer hizmete giren eserlerdir." ifadelerini kullandı.

Bakan Akdağ, Yozgat Şehir Hastanesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de sağlık hizmetlerinin sorunsuz devam ettiğini belirterek, "Şehir hastanelerimiz sağlıkta dönüşüm programımızın 2017'de başlattığımız 2. dönemini taçlandıran, 2. döneme damga vuran hastaneler olacak. Bugün açılışını yaptığımız Yozgat Şehir Hastanesi kıvamında, tadında bir hastaneyi Avrupa'da bulmanız zordur. Bizim milletimize bu hastaneler yakışır, sizlere helal olsun. Bu hastane çok kısa bir süre içerisinde hizmete sokuldu." diye konuştu.

Şehir hastanelerinin yapımının devam edeceğini vurgulayan Bakan Akdağ, şunları kaydetti:

"30 bin metrekarede hizmet veriyorduk. Açılışını gerçekleştirdiğimiz hastanemiz ise 142 bin metrekare. 475 yataklı hastanemizde 150'nin üzerinde poliklinik var. Hastanemizde açık kalp ameliyatı, her türlü kalp hastalıklarına yapılan müdahaleler, uyku laboratuvarları gibi çok değerli hizmetler de verilmektedir. Hastanemiz kapasite itibarıyla önümüzdeki yıllarda daha da zenginleşecek. Elbette mükemmel eserler yapabilirsiniz, her türlü teknoloji ile donatabilirsiniz ama sağlık çalışanlarının gayreti olmasa bu binalarda kaliteli bir hizmet veremeyiz."

Daha sonra Başbakan Yıldırım ve beraberindekiler, kurdele keserek Yozgat Şehir Hastanesinin açılışını yaptı.

Açılış törenine, Başbakan Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, , eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Yozgat milletvekilleri, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Açılışın ardından Başbakan Yıldırım, Yozgat Şehir Hastanesini gezdi, Sağlık Bakanı Akdağ'dan hastaneye ilişkin bilgi aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.