Baharat Kullanarak Zayıflayabilirsiniz

Eğer mutfaklarımızdan tuz ve yağı çıkarıp, bunların yerine doğru baharatları kullanmayı başarabilirsek kilo vermek için de büyük bir adım atmış olacağız.

Baharat Kullanarak Zayıflayabilirsiniz
03 Mayıs 2016 Salı 08:41

Baharat Kullanarak Zayıflayabilirsiniz

Yemek kültüründe Türk mutfağı birçok dünya mutfağına göre çok daha zengin. Ancak mutfağımızda yoğun olarak kullandığımız materyallerden ikisi de hiç şüphe yok ki tuz ve yağ. İşte bu ikisi zayıflamak isteyenlerin neredeyse baş düşmanı olarak öne çıkıyor.

Eğer mutfaklarımızdan tuz ve yağı çıkarıp, bunların yerine doğru baharatları kullanmayı başarabilirsek kilo vermek için de büyük bir adım atmış olacağız. Yapacağımız yemeğe uygun baharatı seçmek ise gerçekten bir sanat.

Eskilerde baharatlar ve bitkiler bir şifa ilacı olarak kullanılmakta ve yeni bir baharat bulan kişiye özel ödüller verilmekteydi. Buradan da anlayacağımız gibi baharatların ve bitkilerin hayatımızdaki yeri çok önemli.

Baharatların Faydaları

Baharat çeşitleri bilindiği üzere çok fazla ve her birinin kendisine özel bir faydası bulunuyor. Ancak genel olarak baharatların faydasını ele alacak olursak her şeyden önce sindirime faydası olduğunu belirtmeliyiz. İşte tam da bu yüzden mutfaklarınızdan yağı ve tuzu uzaklaştırarak baharatları kullanmanızı önermekteyiz. Tüketmiş olduğunuz besinin lezzetini artırırken onun sindirimine de yardımcı olması mucizevi bir şey değil mi?

Baharatlar ayrıca metabolizmayı hızlandırırken iştah keserek daha fazla besin tüketiminin de önüne geçmektedir. Tokluk hissi ile gereğinden fazla yemek tüketmeyecek ve böylece istemediğiniz kilo alımlarından kurtulacaksınız.

Mutfaktaki Yeni Yardımcınız Lezzet Tanesi Olacak

Peki bu kadar hayatımız için gerekli olan baharatları hangi yemeklerde, nasıl kullanacağız? Bununla ilgili her yemeğe özel bir baharat önerisini nereden alabiliriz? İşte tam bu noktada devreye https://www.lezzettanesi.com/ sitesi giriyor. Popüler tarifler, dünya mutfakları, Osmanlı mutfağı, sofra tasarımları, özel günler için hazırlayabileceğiniz tarifler gibi ilginç kategorileri de bu adreste kolayca bulabilirsiniz.

Ayrıca site yönetiminden tarif isteyerek interaktif bir iletişim de kurabilirsiniz. Nadiren de olsa yaptığınız yemek için hangi baharatı kullanacağınızı sitede bulamadığınız durumlarda bunu doğrudan Lezzet Tanesi aşçılarına sorabiliyorsunuz. Son olarak size lezzetli bir anne klasiği olan terbiyeli ekşili köfte önerisi ile veda ediyoruz. .

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.