Ayak tipine göre ayakkabınız nasıl olmalı?

Ayakkabı seçimi konusunda yanlış tercihler eklem ağrılarından parmak hastalıklarına kadar çeşitli sağlık sorunlarına sebep olmaktadır. Peki, ayak tipine göre ayakkabı nasıl seçilmeli?

Ayak tipine göre ayakkabınız nasıl olmalı?
Kamusaati
Kamusaati
19 Temmuz 2020 Pazar 00:07

1 / 10

Ayak tipine göre ayakkabı seçimi ayak veya bel ağrılarından koruyor. Ayakkabı seçiminde en önemli ise topuğun yüksekliğidir.

2/ 10

Uzmanlar, ayakkabıda topuk yüksekliğinin 3-4 cm’den yüksek olması gerektiğini belirtiyor. 

3/ 10

Ayakkabı seçerken en çok yapılan hatalardan biri de ayağa göre değil zevke göre tercihtir. Bu noktada ayakkabının yeterince geniş olması oldukça önemlidir.

4/ 10

Yüksek ayakkabılar vücut ağırlığını yani ayağa binen yükü ayak topuğundan öne doğru kaydırır. Bu durum zamanla diz, kalça ve bel bölgesinde dengenin bozulmasına ve eklemlerde ağrıya sebep olur.

5/ 10

Ayakkabı seçerken günlük ayakkabılarda esnekliğe göre bakıp alabilirsiniz. Eğer ayakkabıyı kolayca bükebiliyorsanız ayağınız rahat edecektir.

6/ 10

Küçük ayakkabı ayağınızı sıkar, büyük ayakkabı ise ayağınızdan çıkıp düşmenize sebep olabilir. Bu nedenle ayakkabı alırken eni geniş veya yarım numara seçeneklerini mutlaka sorun.

7/ 10

Ayakkabı alırken parmaklarınıza da dikkat edin. Özellikle denerken en uzun parmağınızın rahatlığına bakın.

8/ 10

Uzmanlar ayakkabı seçiminde özellikle sivri burun ayakkabıların tercih edilmemesi gerektiğini belirtiyor.

9/ 10

Herkesin ayak tipi farklıdır. Özellikle yaz aylarında hava sirkülülasyonu önemlidir. Bunun için doğal deri ayakkabıları tercih edebilirsiniz.

10/ 10

En Güncel İş İlanları Yayınlandığı anda Sosyal medya hesaplarımızda Yer Alacaktır. Aşağıdaki Grubumuza katılarak yayınlanacak iş ilanlarından ilk Siz Haberdar olabilirsiniz

TÜRKİYE GENELİ İŞ İLANLARI KAMU PERSONELİ ALIMI İLANLARI
Üyelere Özel grup · 3.878.849 üye
Gruba Katılmak İçin Buraya TIKLAYINIZ
KAMU VE ÖZEL SEKTÖR PERSONEL ALIMI iŞÇİ ALIMLARI PAYLAŞIMI BİNLERCE İŞ İLANI İÇİN GRUBA KATILIN ARKADAŞLARINIZI DAVET EDİN

Sitemizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarımız Üzerindende Takip Edebilirsiniz.. İlginiz İçin Teşekkür Ederiz Kamusaati.com

twitter-logo – Ömer Sezer 

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.