Aman dikkat! Sağlık Bakanlığından 'güvensiz ürün' açıklaması

Sağlık Bakanlığı, güvensiz ürünleri tespit etmek için denetleme yaptı. Bakanlık güvensiz ürünler listesinde bulunan ürünlerle ilgili açıklama yaptı.

Aman dikkat! Sağlık Bakanlığından 'güvensiz ürün' açıklaması
14 Mart 2017 Salı 13:12

Sağlık Bakanlığı, geçen yıl denetimi yapılan bin 198 kozmetik üründen 379'unun güvensiz olduğunu açıkladı. Denetimi yapılan ürünlerden 606'sının ise Teknik düzenlemeye aykırı" olduğu saptandı. 

2016 yani geçen yıl yapılan kozmetik ve tıbbi cihaz denetimleri ile ilgili sonuçlar Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca (TİTCK) açıklandı. Yapılan açıklamada 1198 ürünün incelendiği söylendi. Bayanların çok kullandığı ve cilt-saç bakım malzemeleri, fondötenler ve tüy dökücülerinde arasında bulunan ürünlerden 606'sı "Teknik düzenlemeye aykırı", 379'u ise "Güvensiz" olduğu kaydedildi.

Teknik düzenlemeye aykırı olan ürünler için 227 bin 696 lira, mevzuata uygun olmadığı gerekçesiyle 10 bin lira, toplam da ise 237 bin 696 para cezası uygulandı. 

Sadece kozmetik değil tıbbi cihazlarda da denetim yapıldı. Bu denetimlerde ise  bin 325 üründen 742'sinin "Uygunsuz", 61'inin ise "Güvensiz" olduğu belirlendi.

Güvensizlik gerekçesi ile toplam 1 milyon 79 bin 700 lira para cezası uygulandı. Güvensiz olduğu gerekçesi ile  para cezasına alan ürünlerin içerisinde eldivenler, glukometreler (şeker ölçüm cihazı), nasır bantları, ev tipi oksijen konsantratörlerinin bulunduğu bildirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.