Akdağ sağlıklı yaşlanma tiyoları verdi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Türkiye Aktif ve Sağlıklı Yaşlanma Zirvesi"nde ortalama yaşam süresinin artmasının yanı sıra Türkiye'nin sağlıklı yaşlanmadığını belirtti.

Akdağ sağlıklı yaşlanma tiyoları verdi
03 Mart 2017 Cuma 23:44

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Türkiye Aktif ve Sağlıklı Yaşlanma Zirvesi" nde yaptığı konuşmada; “Bugün Türkiye’de doğumda beklenen yaşam süresi 78'e ulaştı. Kadınlarda ortalama yaşam süresi erkeklerden 4 sene kadar uzun. 1950'li yıllarda Türkiye'de 50 yaş olan ortalama ömür süresi, 78'e çıktı” dedi. 

Ortalama yaşam süresi arttı ancak Türkiye sağlıklı yaşlanmıyor. 

40 yaşın üzerindeki her 3 kişiden biri diyabet, her 4 kişiden biri hipertansiyon hastası. 

65 yaşın üzerinde ise diyabet, hipertansiyon ve eklem hastalıkları her 2 kişiden birinde görülüyor. 

Türkiye’de en sık karşılaşılan sağlık sorunlarının kalp- damar hastalıkları, diyabet, kanser olduğunu belirten Akdağ, “Şu anda Bakanlığımızın ajandasındaki en önemli konu sağlıklı yaşam kültürünün geliştirilmesidir” dedi. 

SAĞLIKLI YAŞLANMANIN PÜF NOKTALARI

Bakan Recep Akdağ, "sağlıklı yaşlanmak elimizde" vurgusu yaptı, “Yaşlanmak ve ölüm bizim genetiğimize işlenmiş durumda, buna yapacak bir şey yok ama sağlıklı yaşlanmak elimizde. Yeteri kadar hareket edersek, beslenmemize dikkat edersek, zihinsel egzersizler yaparsak daha sağlık şekilde hayatımızı sürdürebiliriz. Bu sağlıklı yaşlanma konusunu içselleştirmek önemli bir husus” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.