Akdağ: "Fazla kilolu vatandaşlar yakın takibe alınacak"

Sağlık Bakanı Akdağ, "Fazla kilo, şişmanlık, hareketsizlik, sigara içme gibi durumlar artık, Sağlık Bakanlığımızın birinci basamak hekimleri ve sistemi tarafından çok yakından takip edilecek" dedi.

Akdağ: "Fazla kilolu vatandaşlar yakın takibe alınacak"
08 Temmuz 2017 Cumartesi 15:54

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla sağlıkta dönüşümün ikinci döneminin, ikinci fazının stratejilerini çalışıyoruz. Çok yakın bir zamanda bunları kamuoyumuza da takdim edeceğiz." dedi.

"Sağlıkta Dönüşüm Programı ile Türkiye, sağlık hizmetlerinde çağ atladı"

Sağlıkta Dönüşüm Programı'na başladıkları 2002 yılının sonundan itibaren sahada özel bir çalışma şekillerinin bulunduğunu anlatan Bakan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

Yeni dönemin farklı özellikleri var; birinci sağlık hizmetleri olan aile sağlık merkezlerini, aile hekimliklerimizi ciddi ölçüde geliştiriyoruz. Bu merkezlerimizi 'sağlıklı hayat merkezleri' dediğimiz yeni merkezler kurarak, bunlarla ilişkilendiriyoruz. Diyetisyenler, psikologlar, fizyoterapi uzmanları, egzersiz uzmanları, beden eğitim öğretmenleri, yetiştirilmiş hemşirelerle vatandaşlarımızdaki hastalık risk faktörlerini çok daha yakından takibe başlayacağız. Fazla kilo, şişmanlık, hareketsizlik, sigara içme gibi durumlar artık Sağlık Bakanlığımızın birinci basamak hekimleri ve sistemi tarafından çok yakından takip edilecek. Sağlık hizmetlerimiz, AK Parti döneminde süper lige çıkmıştır. 2017 ile başlayan 2023'e kadar devam edecek Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın ikinci döneminde süper ligin şampiyonluğuna oynayan bir takım olacağız. Hedefimiz budur."


Etiketler; #recep akdağ
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.