55 Eğitim ve Araştırma Hastanesi, üniversite hastanesi oldu!

55 Eğitim ve Araştırma Hastanesi İstanbul'daki Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne bağlandı. Buna göre, hastaneler üniversite öğretim üyeleri ile birlikte ortak kullanım alanı olacak.

55 Eğitim ve Araştırma Hastanesi, üniversite hastanesi oldu!
28 Haziran 2016 Salı 10:05

55 Eğitim ve Araştırm Hastanesi, üniversite hastanesine bağlandı. Buna göre, artık hastaneler üniversite öğretim üyeleri ile birlikte ortak kullanım alanı olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, afiliye hastaneler projesi konusu üzerinde önemle durmuş ve bu kapsamında geçtiğimiz yıl İstanbul'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurulmuştu. Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne bağlanan hastaneler normal tedavi hizmetlerini sunmaya devam edecek ve hastaneler üniversite öğretim üyeleri ile birlikte ortak kullanım alanı olacak. Böylece akademik ve teorik faaliyet yürüten akademisyen ve öğrenciler hastanelerde kolaylıkla çalışma imkanı bulabilecek.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, konuya ilişkin açıkamasında "Sağlık Bilimleri Üniversitesi benzeri bir üniversite ülkemizde yok, dünyada da yok. Dolayısıyla biz dünyada yeni bir model olarak ortaya çıkmış bir üniversiteyiz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.