Türk Patent Enstitüsü Personel Yönetmeliğinde Değişiklik

Türk Patent Enstitüsü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Patent Enstitüsü Personel Yönetmeliğinde Değişiklik
09 Mayıs 2017 Salı 08:45

Türk Patent Enstitüsü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 9 Mayıs 2017 tarihli ve 30061 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

9 Mayıs 2017 SALI
Resmi Gazete
Sayı : 30061

YÖNETMELİK

Türk Patent ve Marka Kurumundan:

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE
UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 19/4/2014 tarihli ve 28977 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Türk Patent Enstitüsü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği”nin adı “Türk Patent ve Marka Kurumu Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) ve (j) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“e) Görevde yükselme sınavı: 5 inci maddenin ikinci fıkrasında sayılan unvanlara atanacaklar için yapılan yazılı ve sözlü sınavı,”

“j) Unvan değişikliği sınavı: En az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu kazanılan unvanlara atanabilmek için yapılan yazılı ve sözlü sınavı,”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya (d) bendinden sonra gelmek üzere (e) bendi eklenmiştir.

“d) İdari hizmetler grubu;
1) Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Memur, Sekreter, Santral Memuru, Koruma ve Güvenlik Görevlisi,”

“e) Destek hizmetleri grubu;
1) Hizmetli ”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Yazılı sınavda yüz tam puan üzerinden en az altmış puan alanlar başarılı sayılır.”

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Şube Müdürü kadrosuna atanacaklardan yazılı” ibaresi “Yazılı” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Görevde yükselme veya unvan değişikliği suretiyle ilan edilen boş kadro sayısı kadar atama yapılmasında başarı puanı esas alınır. Başarı puanı, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle tespit edilir ve sınavın yapıldığı tarihten itibaren en geç on iş günü içerisinde Kurum resmi internet ve intranet sitelerinde ilan edilir.”

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin başlığı “Unvan değişikliği yazılı sınavı” olarak, birinci, ikinci ve üçüncü fıkraları ise aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Bu Yönetmelik kapsamındaki personelin, en az ortaöğretim düzeyindeki mesleki veya teknik eğitim sonucu ihraz edilen unvanlara ilişkin görevlere atanmaları, bu Yönetmelikte belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde yapılacak unvan değişikliği sınavı sonundaki başarısına göre gerçekleştirilir.”

“(2) Unvan değişikliği yazılı sınavları, Kurumun görev alanı ve atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin konularda çoktan seçmeli test usulünde yaptırılır ve bu sınava katılacaklarda Kurum veya öğrenim durumları ile ilgisi bulunmayan görevlerde belirli süre hizmet yapmış olma şartı aranmaz. Unvan değişikliği sınavı kapsamındaki görevlere, sadece Kurum personeli başvurabilir.”

“(3) Yazılı sınavda yüz tam puan üzerinden en az altmış puan alanlar başarılı sayılır.”

MADDE 8 – Aynı Yönetmelikte aşağıdaki düzenlemeler yapılmıştır.
a) 1 inci maddesinin birinci fıkrasında geçen “Türk Patent Enstitüsü” ibaresi “Türk Patent ve Marka Kurumu” olarak değiştirilmiştir.
b) 2 nci maddesinin birinci fıkrasında geçen “Türk Patent Enstitüsünde” ibaresi “Türk Patent ve Marka Kurumunda” olarak değiştirilmiştir.
c) 3 üncü maddesinin birinci fıkrasında geçen “Türk Patent Enstitüsü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun” ibaresi “Türk Patent ve Marka Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun” olarak değiştirilmiştir.
ç) 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde geçen “Enstitünün” ibaresi “Kurumun” olarak, (ç) bendinde geçen “Enstitü: Türk Patent Enstitüsünü” ibaresi, “Kurum: Türk Patent ve Marka Kurumunu” olarak, (ğ) bendinde geçen “Enstitü” ibaresi “Kurum” olarak, (h) bendinde geçen “Enstitü” ibaresi “Kurum” olarak değiştirilmiştir.
d) 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde geçen “Enstitüde” ibaresi “Kurumda” olarak değiştirilmiştir.
e) 8 inci maddesinin birinci fırkasının (b) bendinde geçen “Enstitüde” ibaresi “Kurumda” olarak değiştirilmiştir.
f) 10 uncu maddesinin birinci fıkrasında geçen “Enstitünün” ibaresi “Kurumun” olarak değiştirilmiştir.
g) 11 inci maddesinin ikinci fıkrasında geçen “Enstitü” ibaresi “Kurum” olarak değiştirilmiştir.
ğ) 12 nci maddesinin birinci fıkrasında geçen “Enstitüce” ibaresi “Kurumca” olarak değiştirilmiştir.
h) 16 ncı maddesinin birinci fıkrasında geçen “Enstitü” ibaresi “Kurum” olarak, ikinci fıkrasında geçen “Enstitü” ibareleri “Kurum” olarak, altıncı fıkrasında geçen “Enstitünün” ibaresi “Kurumun” olarak değiştirilmiştir.
ı) 17 nci maddesinin birinci fıkrasında geçen “Enstitü” ibaresi “Kurum” olarak değiştirilmiştir.
i) 20 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde geçen “Enstitüde” ibaresi “Kurumda” olarak, (d) bendinde geçen “Enstitüdeki” ibaresi “Kurumdaki” olarak değiştirilmiştir.
j) 23 üncü maddesinin birinci fıkrasında geçen “Enstitü” ibaresi “Kurum” olarak değiştirilmiştir.
k) 27 nci maddesinin birinci fıkrasında geçen “Türk Patent Enstitüsü” ibaresi “Türk Patent ve Marka Kurumu” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 9 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 10 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı yürütür.
 
 

Türk Patent Enstitüsü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.

9 Mayıs 2017 tarihli ve 30061 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.