TMMOB Disiplin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 16 Ağustos 2018 Perşembe

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Disiplin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 16 Ağustos 2018 tarihli sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TMMOB Disiplin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 16 Ağustos 2018 Perşembe
16 Ağustos 2018 Perşembe 10:50

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Disiplin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 16 Ağustos 2018 tarihli ve 30511 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinden:

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 10/7/2002 tarihli ve 24811 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Disiplin Yönetmeliğinin Ek 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“EK MADDE 1 – Odadan uyarı ve para cezaları beş yıl, Odadan ihraç dışında süreli meslekten men cezaları on yıllık zamanaşımına tabidir. Zamanaşımı süreleri cezanın uygulanmasından itibaren başlar.

Zamanaşımı süresi dolan meslek mensubunun cezası, yukarıdaki fıkrada yazılı süre içerisinde disiplin cezası almamış olması halinde silinir ve sicil dosyasındaki disiplin bölümü çıkarılarak yenisi düzenlenir.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu yürütür.
 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Disiplin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.

16 Ağustos 2018 Tarihli ve 30511 Sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.