Selçuk Üniversitesi Lisansüstü Yönetmeliği Not Sisteminde Değişiklik

24 Ocak 2017 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete'de Selçuk Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Peki Selçuk Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktorada geçme notu nasıl olacak? İşte detaylar.

Selçuk Üniversitesi Lisansüstü Yönetmeliği Not Sisteminde Değişiklik
24 Ocak 2017 Salı 08:15

24 Ocak 2017 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete yayımlandı. Bugün Resmi Gazete'de önemli yönetmelik değişiklikleri bulunuyor. Selçuk Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı.

Selçuk Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 20 nci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Lisansüstü dersler için akademik takvime göre her ders için en az bir final sınavı ve bütünlemesi olmak üzere dönem içerisinde öğretim üyesi gerekli gördüğü takdirde ara sınavlar, ödevler, kısa süreli sınavlar, laboratuvar ve klinik çalışmalar ve benzeri uygulamalar yaptırılabilir. Bu sınav ve uygulamaların başarı notuna etkisi öğretim üyesi tarafından belirlenir. Bir dersin final/bütünleme sınavından sonra öğrenciye, ders sorumlusu öğretim elemanı tarafından aşağıdaki tabloya göre harf notu verilir. Başarı notu derecelerinin puan ve harf karşılıkları ile Mutlak Değerlendirme Sistemindeki not aralıkları aşağıdaki tabloda verilmiştir.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.